Jõhvis mänginud ameeriklased Hitos tööd ei saa

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeva õhtul Jõhvis mänginud Ameerika korvpallurite meeskond suutis Hitole võrdset vastupanu osutada vaid esimese poolaja 17. minutini. Siis sai nende jaks otsa.
Kolmapäeva õhtul Jõhvis mänginud Ameerika korvpallurite meeskond suutis Hitole võrdset vastupanu osutada vaid esimese poolaja 17. minutini. Siis sai nende jaks otsa. Foto: Matti Kämärä

Hito alistas kolmapäeva õhtul Jõhvi spordihoones Euroopasse tööd otsima tulnud Ameerika korvpallurite võistkonna suuremate raskusteta 87:63.

Ameeriklased jaksasid Hitole võrdselt vastu hakata 17 minutit. Seisul 34:34 tegi Hito vahesprurdi 10:0 ning sellega oli mängu saatus otsustatud. Teisel poolajal kontrollis Hito kindlalt, sest mängu lõpuks oli edu 24 punkti. Hito suuremad skooritegijad olid Siim Laur ja Tõnis Uueküla: mõlema arvele jäi 14 punkti. Kolm kolmepunktiviset tabanud mängujuhil Sander Saarel kogunes selles mängus 11 punkti.

Lootsid tugevamat vastupanu

Hito peatreener Priit Sternhof lootis, et vastane osutab tugevamat vastupanu. "Hea, et pärast pikemat vaheaega saime kogu koosseisuga teha taas ühe mängu. Oleks tahtnud proovida meie hetkeseisu mõne sellise vastasega, kes oleks rohkem vastu hakanud. See meeskond oli teiseks poolajaks üsna väsinud," sõnas Sternhof.

Sellest Euroopasse saabunud võistkonnast lootis Hito leida ka keskmängijat 10. oktoobril algavaks Eesti meistiliiga hoooajaks. Klubi pressiesindaja Rene Kundla sõnul aga Jõhvi tulnud Ameerika seltskonna tase ootustele ei vastanud. "Eesti teise liiga klubi jaoks saaks nende seast ehk mitmeid sobivaid mehi, aga Hitol on vaja vastamisi minna meistriliiga klubidega," sõnas ta.

Priit Sternhofi sõnul on keskmängija puudumine hooaja eel kõige suurem murekoht. "Vajame korvi alla pikka ja tugevat mängijat, keda meistriliiga klubide tsentrid sealt ära ei trügiks. Muidu läheb meil väga raskeks," sõnas Sternhof.

Keskmängijat leida pole enam palju aega jäänud, sest juba 10. oktoobril seisab Hitol ees meistriliiiga esimene mäng Raplaga. Kodupublik näeb Hitot esmakordselt meistriliigas mängimas 13. oktoobril, mil Jõhvi saabub mullune pronksimeeskond Rakvere Tarvas. Karismaatilise Andres Sõbra juhendatav Lääne-Viru korvpalli lipulaev on oma ridu sel aastal veelgi tugevdanud: meeskonnas on neli leegionäri, kolm lätlast ja üks ameeriklane.

Keskmängijat otsitakse

Veel üks ja ühtlasi viimane Hito treeningmäng enne meistriliiga algust peaks toimuma 7. oktoobril Jõhvis, mil vastaseks on oodata Eestis laagris olevat Peterburi Spartaki kuni 23aastaste meeskonda. Priit Sternhofi sõnul peaks see vastane olema juba märksa kõvemast puust ja ta loodab, et selleks ajaks on kohal keskmängija, kelle otsingud praegu jätkuvad.

Hito president Raul Rõõmus sõnas, et agendi vahendusel on praegu sõelale jäänud kaks kandidaati. Üks on 203 cm pikk ja jässakama kehaehitusega ning teine 210 cm pikk, kuid vibalikum. "Kuigi palju infot meil nende Ameerika mustanahaliste mängijate kohta ei ole, tuleb meil lähipäevil teha otsus, kumma neist kohale kutsume, sest hooaeg algab kohe-kohe," sõnas Rõõmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles