Hito "skalpi" ihkavad maakonnas mitmed klubid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaa korvpallihooaja põhiküsimus: kes alistab Hito?
Ida-Virumaa korvpallihooaja põhiküsimus: kes alistab Hito? Foto: Matti Kämärä

Alanud Ida-Virumaa meistrivõistluste põhiküsimuseks on, kas leidub lõpuks meeskond, kes suudaks pakkuda võrdväärset vastupanu viimaste aastate maakonna korvpalli valitsejale Hitole. 

Meistrivõistluste korralduses suuri muudatusi pole. Kõige olulisem on meeskondade arvu vähenemine kuueni, mis on tingitud  Toila ja Viru Basketi ühinemisest. Süsteemi muudeti samuti ja nüüd säilib kõigil meeskondadedel sõltumata kohast põhiturniiril võimalus osaleda play-off mängudes.

Meistriliigas võistlevad tänavu  Hito, Askele/Kiviõli, Remeks, Narva, Toila, Iisaku. Niimoodi järjestuti eelmise hooaja lõpus.

Esiliigas osaleb sel hooajal kümme meeskonda. Lisaks BC Karjamaa, Kohtla-Nõmme/Hito, Mäetaguse, Askele IV, Sillamäe Kalevi, Kiviõli/Maidla, Viru ÜJP ja Entehi meeskondadele on liigasse registreerunud Kohtla-Nõmme Hitost väljakasvanud Elvarem ja endise Iisaku/Kaitseliidu klubi mängijatest koosnev Iisaku VT.

"Meistriliigas on kõigi meeskondade tase piisavalt hea ja ühtlane. Rõõmustab uute meeskondade tulek nii esiliigasse kui teise - rahvaliigasse. Ja kuigi registreeruda saab veel nädal aega, loodan ometi, et teises liigas koguneb kaheksa meeskonda," märkis üks Ida-Virumaa meistrivõistluste korraldajaid Rene Kundla, lisades, et korraldustöös on aastatega kõik paika loksunud. "Meil on kvalifitseeritud kohtunikud, esimesena piirkondlikest liigadest kajastame mängude käiku Eesti korvpalliliidu veebilehel. Päris suur on ka publikuhuvi. Finaalmänge käib vaatamas ligemale 200 inimest."

Mullu alustanud naisliiga jätkab samuti. Eelmisel aastal osales viis naiskonda. Veel mõnda aega avatud registreerumisvõimalust on juba kasutanud neli mullust osavõtjat ja oodatakse vaid Jõhvit. Kundla loodab, et naiskondade arv võib jõuda kuueni. Registreeruda saab 8. oktoobrini.

Põnev karikasari

Ida-Virumaa karikavõistluste loos viis juba esimeses ringis kokku kaks meistriliigas mängivat Kohtla-Järve meeskonda - Hito ja Remeksi. "Ma ise tõmbasin meile selle loosi. Meie elu on selles mõttes lihtsam, et meie mängijad on sel sügisel pidanud juba mitmeid mänge tugevate vastastega, Remeks aga alles alustab hooaega," märkis Hito treener Toomas Nõmmiste.

"Meile tõi loos keerulise tee - kui peaksime Hitot võitma, ootavad meid Toila või Narva," märkis Remeksi treener Igor Pugatšov.

Hito ootab väljakutset

Hooaja põhiküsimus on endine: kes heidab kinda maakonna pikaaegsele liidrile Kohtla-Järve Hitole? Möödunud hooajal alistas Hito finaalis 2:1 Kiviõli Askele ja saavutas kümnendat korda meistritiitli, lisades sellele ka kindla võidu maakonna karikavõistluste finaalis.

"Meil on alati ainult üks eesmärk - võit. Väga paljud tahaksid meid alistada. Meie eesmärgiks on mitte pakkuda vastasele seda rõõmu. Sel hooajal ennustan raskeid ja keerulisi mänge," nentis Nõmmiste. "Probleem on veel selles, et rida meie mängijaid mängib teistel turniiridel - Eesti meistriliigas, Eesti ja rahvusvahelistel meistrivõistlustel eri vanuseklassidele. Seepärast peame oskuslikult jaotama koormust ja andma mängijatele ka võimaluse taastumiseks."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles