Ida-Viru klubide vahel käib armutu võitlus neljanda koha pärast

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transi ja Kalevi kolm eelnevat tänavuse hooaja kohtumist on olnud tasavägised. Kaks korda on võitnud Kalev ja korra Trans.
Transi ja Kalevi kolm eelnevat tänavuse hooaja kohtumist on olnud tasavägised. Kaks korda on võitnud Kalev ja korra Trans. Foto: Matti Kämärä

Narva Transi 1:0 võit mulluse meistri Tallinna Flora üle teravdas Ida-Viru klubide vahelist heitlust neljanda koha pärast, sest nüüd jäädakse Sillamäe Kalevist maha vaid kolme punktiga ja omavaheline mäng seisab ees.

Narva Transi treener Aleksei Jagudin tõdes, et teisipäevaõhtune võit Lilleküla staadionil oli tänavuse heitliku hooaja üks magusaimaid. Kuigi palgamakse viivituse tõttu on Floras ära jäänud viimased trennid ja mängus ei osalenud mitmed põhimängijad, ei teinud see Transi elu selles mängus sugugi kergemaks.

Õnn lõpuks Transi poolel

"Tuleb tunnistada, et Flora oli selles mängus meist parem. Nad mängisid agressiivselt, ründasid rohkem ja tekitasid ohtlikke olukordi. Aga meil õnnestus lüüa esimesel poolajal värav, mille järel tõmbusime kaitsesse ja pidasime tänu jumalale vastu," sõnas Jagudin. "Jalgpallis läheb vahel nii. Eelmises mängus Flora vastu olime meie aktiivsemad, aga ei suutnud oma võimalusi ära kasutada ja kaotasime."

Flora ülekaalukat domineerimist näitab ka statistika. Nad tegid 21 pealelööki narvalaste seitsme vastu ja nurgalöökide skoor oli koguni 8:0 Flora kasuks.

Transile tõi võidu Vladislav Ivanovi iluvärav mängu 36. minutil. Meistriliiga üks suuremaid väravakütte lõi 25 meetrilt palli Flora värava lati alla. See oli Ivanovilt tänavu meistriliigas 19. värav. Teisipäeval tänavuse meistritiitili kindlustanud Nõmme Kalju väravakahuril Tarmo Neemelol on kirjas 21 tabamust.

Hinnaline neljas koht

Meistriliigas on kõigil meeskondadel jäänud veel pidada kolm mängu. Kuigi mõlema Ida-Viru klubi jaoks libisesid medalivõimalused käest juba ammu, käib nende vahel kompromissitu heitlus neljanda koha pärast. Et Eesti karikavõitjaks tuleb suure tõenäosusega mõni esikolmiku klubidest, avaneb meistriliigas neljanda koha pälvinud klubil võimalus osaleda järgmisel hooajal eurosarjas. Sellega kaasneb ka igale Eesti klubile marjaks kuluv märkimisväärne rahaline preemia.

"Neljanda koha pärast võitleme kasvõi vere ninast välja. Selle eesmärgi nimel peame võitma kõik kolm järele jäänud mängu," sõnas Jagudin.

Mõne vooru eest tundus, et Sillamäe Kalevil õnnestub Transist otsustavalt lahti rebida. Kalevi laupäevane ootamatu 1:2 kaotus koduväljakul Paide linnameeskonnale ja Transi äsjane võit Flora üle on nende omavahelise heitluse siiski taas põnevaks teinud. Kui järgmises voorus mängib Sillamäe tänavuse meistri Nõmme Kaljuga, siis Trans on vastamisi tabeli tagumises osas oleva Viljandiga. Viimase jaoks on samuti iga punkt tähtis, et vältida üleminekumängudele sattumist.

Ida-Virumaa aasta jalgpallilahing leiab aga aset 27. oktoobril Silllamäel, mil Ida-Viru klubid lähevad omavahel vastamisi. "Muidugi tuleb Sillamäel aasta kõige tähtsam mäng. Ent arvestades seda, kuivõrd ebastabiilselt me tänavu oleme mänginud, peab sajaprotsendiliselt häälestuma igaks kohtumiseks. Ega meil Viljandiga ka midagi kergelt ei tule," tõdes Jagudin.

Lahinguks neljanda koha pärast valmistub tõsiselt ka Sillamäe Kalev. Meeskonna peatreener Algimantas Briaunys on teinud klubi kodulehel pöördumise fännide poole, paludes neil toetada klubi ka meistrivõistluste lõpusirgel. "Ma usun meie mängijatesse. Loodan, et näitame iseloomu ja võitleme lõpuni! Täna, homme ja igavesti!" märkis Briaunys.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles