Trans napsas viimasel hetkel Sillamäelt neljanda koha

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooaega kehvalt alustanud Narva Transi meeleheitlik lõpuspurt tõi talle lõpuks neljanda koha ja jättis Sillamäe taas viiendaks.
Hooaega kehvalt alustanud Narva Transi meeleheitlik lõpuspurt tõi talle lõpuks neljanda koha ja jättis Sillamäe taas viiendaks. Foto: MATTI KÄMÄRÄ

Ida-Viru klubide omavaheline heitlus suure tõenäosusega euroliiga mängudele viiva neljanda koha pärast kujunes tõeliseks põnevusetenduseks, mis kestis meistriliiga hooaja viimaste sekunditeni.

Sillamäe Kalev hoidis neljandast kohast kindlalt kinni veel kümme minutit enne meistriliiga tänavuse hooaja viimase vooru mängude lõppu. Kalev oli sel hetkel juhtimas Viljandi vastu 4:0 ja saamas tabelisse juurde 3 punkti. Nende peamine rivaal Narva Trans oli aga samal ajal koduväljakul Tallinna Flora vastu 0:2 kaotusseisus. Tolle hetke seisuga tähendas see, et Sillamäe kogub sel aastal 55 punkti ehk ühe punkti rohkem kui narvalased.

Aga just siis hakkasid Kreenholmi staadionil lausvihmas, libedal ja väga pehmel väljakul vähem kui saja pealtvaataja ees toimunud mängus sündima murrangulised sündmused. 82. minutil Vladislav Ivanovi löödud esimene vastuvärav ei muutnud küll veel tabeliseisu, kuid kergitas ta enda viimasel hetkel meistriliiga tänavuse hooaja suurimaks väravakütiks. Florale löödud värav oli talle tänavu 23. ja ta möödus ühe väravaga Nõmme Kalju ründajast Tarmo Neemelost, kes pidi viimastest voorudest vigastuse tõttu eemale jääma.

Ivanov alustas tänavust hooaega Sillamäe Kalevis ja lõi seal kümme ning hiljem Narva Transi eest 13 väravat. Ka mullu kuulus meistriliiga parima väravalööja tiitel Narva Transi mängijale - lätlasele Aleksandr Cekulajevsile, kes selleks hooajaks suundus Malta klubisse.

Neljanda koha saatuse määras aga Transi-Flora mängu kolmandal lisaminutil Aleksandr Dubõkini tabamus. See hetk enne lõpuvilet sündinud värav kergitas Transi hoobilt neljandaks ja langetas Kalevi viiendaks. Pettunud oli ka Flora, sest nemad mängisid selle sisselastud väravaga maha hõbemedalid.

Eesti meistriks tuli esimest korda Nõmme Kalju, esiliigasse langeb Tartu Tammeka, kelle asemele tõuseb Tallinna Infonet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles