Pohlak: Stepanovi ja Novikovi abita ei saaks Trans koosseisu kokkugi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Burdakov.
Nikolai Burdakov. Foto: Matti Kämärä

Varasemad Eesti koondise mängijad Andrei Stepanov ja Jevgeni Novikov on alustanud tööd, et viia probleemide küüsis vaevlevas Narva Transis läbi suurpuhastus ja tõusta klubi etteotsa.

Transi president Nikolai Burdakov rõhutab, et kui mõned mängijad on plekiga, siis see ei tähenda, et kogu klubi on määrdunud. Hetkel on Eesti meistrivõistluste mängudega seotud  kihlveo-pettusega kriminaaluurimise all kuus Transiga seotud isikut.

"Kui saan teada, et need mängijad on sellega tegelenud, siis neid inimesi minu jaoks enam ei eksisteeri ja arvan, et sellistel inimestel pole kohta jalgpallis ega jalgpalli kõrval," lausus Burdakov intervjuus ETV-le.

Kihlveopettus lasub Transi mängijatel, mitte klubi juhtkonnal ning Burdakov kinnitab, et tema pole mängude manipuleerimisega mitte kunagi tegelenud. "Ma ei panusta ega pole kunagi panustanud mängudele."

Burdakov soovib, et mängijate suhtes algatatud süüdistused leiaks kindla faktilise kinnituse, sest 2010. aastal olid Transi palluritega seotud kahtlused samuti õhus ning jalgpalliliit karistas klubi tingimisi, kuid kriminaalmenetlust siis ei algatatud.

"Kui mul oleks kõik teada, siis oleksin esimesena kindlate nimedega avaldusega prokuratuuris, kui mul oleksid mingid faktid. Meenutan ja võin näidata 2010. aasta prokuratuuri vastuseid, kui pöördusime ise selle probleemiga nende poole ning jalgpalliliidus on koopiad, et võitleme selle probleemi vastu, et isikud, kes kihlveopettusega tegelevad on kategooriliselt vastuvõtamatud. Kahjuks fakte polnud. Seetõttu tahaks, et nüüd need faktid oleksid olemas ja inimesed saaksid karistada," jätkas Burdakov.

Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku initsiatiivil on endised koondise mängijad  Andrei Stepanov ja Jevgeni Novikov alustanud taustatööd, et viia esialgu koostöös Burdakoviga Narva Transis läbi suurpuhastus ja tõusta uuendust vajava Narva klubi etteotsa

"Täna ei saa sellest kindlas kõneviisis veel öelda, aga protsessid liiguvad sinna suunda, et nad võtaksid selles klubis teatud vastutusi ja aitaksid selle klubi uueks teha. Miks mitte siis juba ka täiesti uue kaubamärgi all. Ma julgeks väita, et ilma nende meeste abita ei oleks Transil võimalik uueks hooajaks üldse koosseisu kokku saadagi," sõnas Pohlak.

Burdakov Transi mängijate keskmist palka nimetada ei soovinud, kuid ei näinud mingit põhjust, et madala palkade tõttu on läinud Transi mängijad libedale teele. "Arvan, et nende rahade eest on võimalik ära elada. Kui ei jagu, siis peab minema tööle, sest spordiga tegelevad mängijad maksimaalselt päevas vaid kaks tundi."

Kihlveopettuse skandaali uurimine kestab ja kahtlustatavate ring võib laieneda ka teiste klubide mängijatele. "Kuuest nimest läheb see number suuremaks. Ma ei julge prognoosida, et see läheb väga palju suuremaks, aga kindlasti see number läheb suuremaks," ütles alaliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles