Burdakov teeb Transis põhjaliku uuenduskuuri

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid Eesti koondise keskkaitsjaks olnud Andrei Stepanovist võib nüüd pärast jalgpalluri karjääri lõpetamist saada üks võtmeisikuid, kes peab andma uue stardi ja hingamise kihlveoskandaalidest räsitud Narva Transile.
Aastaid Eesti koondise keskkaitsjaks olnud Andrei Stepanovist võib nüüd pärast jalgpalluri karjääri lõpetamist saada üks võtmeisikuid, kes peab andma uue stardi ja hingamise kihlveoskandaalidest räsitud Narva Transile. Foto: SCANPIX

Narva Transi president Nikolai Burdakov kavatseb välja vahetada enamiku praegustest mängijatest ja loodab sisuliselt uue meeskonna ehitamisel ka endiste Eesti koondislaste Jevgeni Novikovi ja Andrei Stepanovi abile.

"Arvan, et 70-80 protsenti mängijatest, kes olid meil tänavu, järgmisel hooajal Narva Transi eest ei mängi," sõnas Burdakov, lootes, et põhjalik verevahetus aitab parandada ka klubi mainet. See on saanud räsida kihlveoskandaalides, millega seotuses kahtlustab mitmeid Transi mängijaid ka prokuratuur.

Otsis ise abilisi

Burdakov sõnas, et tahtis klubis suurema uuenduskuuri juba enne tänavust hooaega teha, ent see ei õnnestunud soovitud ulatuses.

Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak ütles nädalavahetusel Eesti rahvusringhäälingule, et Eesti rahvuskoondise endised mängijad Andrei Stepanov ja Jevgeni Novikov on alustanud taustatööd, et viia koostöös Burdakoviga Narva Transis läbi suurpuhastus. "Täna ei saa sellest kindlas kõneviisis veel rääkida, aga protsessid liiguvad sinna suunda, et nad võtaksid klubis teatud vastutust ja aitaksid selle klubi uueks teha. Miks mitte siis juba ka täiesti uue kaubamärgi all. Ma julgeks väita, et ilma nende meeste abita ei oleks Transil võimalik uueks hooajaks üldse koosseisu kokku saadagi," sõnas Pohlak.

Burdakov kinnitas eile Põhjarannikule, et tal endal oli Novikovi ja Stepanoviga juba pool aastat tagasi juttu, et nad võiksid aidata leida Transile uusi mängijaid. Nad mõlemad lõpetasid tänavu jalgpalluri karjääri ja kavatsevad keskenduda agendi tööle. Stepanov on jalgpallurite vahendamisega tegeleva firma Nesta Sport Group juhatuse liige ja Novikov selle agent. Viimane on jalgpalliliidu teatel üks väheseid FIFA litsentsiga agente Eestis.

Nikolai Burdakovi sõnul pole praeguse seisuga veel selge, milliseks Novikovi ja Stepanovi roll Transis kujuneb. "Me pole nende tööst ja tingimustest jõudnud veel suurt midagi rääkida. See seisab detsembris ees," sõnas ta.

Transi president ütles, et klubi tulevase koosseisu kohta on tal tekkinud mõned mõtted, aga millestki konkreetsest veel kõnelda pole. "Püüame edutada põhikoosseisu mõned Narva noored. Võimalik, et saame juurde mõned mängijad teistest Eesti klubidest. Ootan huviga ka seda, milllised on Novikovi ja Stepanovi värsked ideed," sõnas Ida-Virumaa viimase paarikümne aasta jalgpallielu peamine eestvedaja.

Endised tipud ka teiste klubide juures

Eesti jalgpalliliidu pressiesindaja Mihkel Uiboleht ütles, et alaliit ei saa teha otsuseid klubi eest, kuid ta on soovitanud kaasata kogenud jalgpallureid Transi juhtimisse. Sarnast praktikat on kasutanud mitmed meistriliiga klubid. Näiteks Floras oli viimastel aastatel spordidirektor Mart Poom, Nõmme Kaljus teeb seda tööd Sergei Terehhov ja Levadias Sergei Hohlov-Simson. "Me usume, et ka Nikolai Burdakovile tuleb kasuks endiste tippmängijate abi nii klubi õhkkonna kui ka maine tervendamisel, aga ka sportlike tulemuste parandamisel," sõnas Uiboleht.

Küsimusele, kas praeguse kihlveoskandaali tõttu võib Transi ähvardada ka meistriliigast kõrvaldamine, ei ole Uibolehe sõnul praegu veel vastust. "Selle otsustab aasta alguses jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon tulenevalt sellest, millised asjaolud uurimise käigus ilmsiks tulevad ja kui suur selle pettuse ulatus on. Samas pole olemas kindlat reeglit, mitme mängija seotuse puhul peaks karistama ka klubi," sõnas Uiboleht.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Katrin Lunt sõnas, et eilseks oli jalgpalli kihlveopettustega kahtlustatavate isikute ring kasvanud seitsmeni. "Ilmselt tuleb aga lisa," sõnas ta, soovimata täpsustada, kuipalju on kahtlusaluste seas Transi jalgpallureid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles