HITO mängis Tarvase vastu nauditava veerandi

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edvard Trumm (vasakul) pidas korvi all tulist võitlust Tarvasega hiljuti liitunud 205 cm pika ameeriklasest keskmängija Anthony Stewartiga ja jäi omavahelises mikroduellis peale nii visatud punktide kui kättesaadud lauapallide poolest.
Edvard Trumm (vasakul) pidas korvi all tulist võitlust Tarvasega hiljuti liitunud 205 cm pika ameeriklasest keskmängija Anthony Stewartiga ja jäi omavahelises mikroduellis peale nii visatud punktide kui kättesaadud lauapallide poolest. Foto: Matti Kämärä

HITO suutis laupäeval koduhallis minna Rakvere Tarvase vastu 11 punktiga juhtima, ent Lääne-Viru klubi pani siiski eelkõige tänu Läti ja Ameerika abiväele oma paremuse lõpuks kindlalt maksma 86:64.

Jõhvi korvpallihuvilistele olid kohtumise kõige helgemad hetked esimese veerandi keskpaigas, mil HITO läks meistriliigas teist kohta hoidva Tarvase vastu eelkõige tänu Tõnis Uueküla ja Aleksis Anijärve  korvidele 20:9 juhtima.

Lätlase Marius Laksa kaks järjestikust kolmepunktiviset tõmbasid küll vahet väiksemaks, kuid HITO kombineeris jätkuvalt rünnakul osavalt ja leidis head viskekohad ning juhtis veel paar minutit enne veerandaja lõppu 24:17. Siis aga hakkasid Andres Sõbra platsi servast antud juhtnöörid, kuidas Tarvase kaitse lukku keerata, vilja kandma ja HITO jäeti koguni järgnevaks kaheksaks minutiks kuivale, samas kui Tarvas ise sai 20 punkti.

Eriti õnnetuks kujunesid HITO-le veerandaja viimased sekundid. Esmalt tabas lätlane Juris Umbraško kolmepunktiviske. Nagu sellest veel vähe, lõikas Kaido Saks HITO ebaõnnestunud audiväljaviske ja saatis koos veerandaja lõpuvilega palli korvi. Selline kolme sekundiga sisselastud viis punkti mõjusid HITO-le laastavalt, sest teisel veerandil tuli oodata ligemale kuus minutit, enne kui HITO punktilisa sai.

Peatreener Priit Sternhofi hinnangul tekkis mängu saatuse määranud mõõn sellest, et pingilt tulnud vahetusmängijad olid ehmatanud ega sulanud mängu.

Samas võitles HITO kaitses visalt ja seetõttu püsis kaotusseis enamiku ülejäänud mänguajast 10-20 punkti vahel. Hitolastest tegi nauditava mängu Edvard Trumm. Kuigi vastaste keskmängija Anthony Stewart on temast 11 cm pikem, suutis Trumm teda korvialuses võitluses edukalt ohjeldada ja rünnakul korduvalt üle mängida. Mängu lõpuks kogus Trumm 14 punkti ja võttis 12 lauapalli. Stewarti samad näitajad olid 7 ja 5.

"Eks ole ikka natuke trenni ka tehtud," ütles Trumm pärast mängu oma heade soorituste kohta, tõdedes, et kuigi kõik võitlesid tublilt, sai määravaks loodetust kehvem visketabavus. "Kui tagant läheksid visked paremini, siis oleks korvi all ka rohkem tegutsemisruumi, aga kui visked ei lähe, on mehed all koos, aga seal on ees suured ja pikad vastased, kelle vastu on raske saada, " sõnas ta.

Trummi kõrval olid  HITO suuremad skooritegijad Tõnis Uueküla 16 ja Aleksis Anijärv 11 punktiga. Tarvasele tõid Juris Umbraško 20 ja Marius Laksa 15 punkti.

Terviseprobleemide tõttu jäid HITO-l laupäevasest mängust kõrvale Sander Saare ja Georg Tambre.

Reedel mängis HITO võõrsil Valga Maks ja Mooritsaga ning kaotas 50:72.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles