Andres Sõber: pidime HITO võitmiseks tegema kõvasti tööd

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Matti Kämärä

Rakvere Tarvase peatreener ja klubi eestvedaja Andres Sõber tunnustab HITO  mängijate võitluslikkust võimsamate ja kogenumate vastaste vastu, kuid leiab samas, et klubi peaks mõtlema mõne võõrmängija värbamisele, sest liiga pikaks ajaks kaotuste lainele jäämine hakkab mõjuma meeskonna moraalile.

Tarvas on koosseisu poolest HITOst "klassi ja massi" poolest selgelt üle, aga esimesel veerandil ei paistnud see skooris sugugi välja.

HITO poolt oli igati kõva ja südi mäng. Pidime võitmiseks kõvasti tööd tegema. Meil oli nagu HITO-lgi eelmisest päevast mäng all ja häälestumisega oli probleeme.  Ütlesin enne mängu koosolekul, et kui laseme neil vabalt visata, panevad nad igal juhul ära, ja täpselt nii oligi.

Kas HITO mängib meeskonnana oma praeguse koosseisuga peaaegu maksimumi välja või saaks midagi veel teistmoodi teha, et meistriliigas hakkaks võite ühele ainsale juurde tulema?

See on muidugi hea, et nad mängivad nüüd esimese aasta ära ja saavad hea kogemuse. Aga selge on, et ainult kaotustega ei saa kaua  kesta. Peab ikka pingutama, et saaks üks-kaks või ka kolm meest mujalt juurde. Siin on kõvad poisid, kelle pärast tasub meeskonda hoida ja edasi panna. Aga kui juurde kedagi ei võta, siis tekib  ühel hetkel tülgastus. Mul endalgi on neid kogemusi olnud.

Et kaotused hakkavad ühel hetkel mõjuma meeskonna moraalile?

Muidugi. Miks ta siis ei mõju? Mõjub igasugustele muudele asjadele samuti. See liiga on loodud ikkagi selleks, et mängida võitude peale.

Klubide võimalused on muidugi erisugused. Aga HITO peaks mängima ikka niimoodi, et kodus Valgat, Pärnut ja Raplat võita ja miks mitte väga headel päevadel üllatada ka Cramot või Rocki.

Aga see on rohkem tuleviku teema. Praegu igal juhul soovin neile edu. Nad on tublid, et üldse teevad seda asja.

Kui peaks Virumaa koondise kokku panema, siis tulekski suurem panus  HITO poolt?

Neil on palju toredaid poisse, Sander Saarest alates. Anijärv mulle meeldib, hea käega vend. Kirsimaa on pikk tore poiss, vasakukäeline Uueküla on väga kihvt kuju. Trumm mängis täna väga ilusasti, võitles meie poistega ja võttis hulga palle eest ära.

Tänu millele Tarvas sel aastal nii heas hoos on, et võtab järjest võite nii Eesti kui Balti liigas?

Meil läheb juba seitsmes hooaeg ja oleme oma võimaluste juures saanud Rakveresse ikkagi Eesti mõistes head mängumehed, nagu Kaido Saks, Renato Lindmets ja Reimo Tamm. Oleme neile juurde saanud ka mitmed välismaalased, kes peavad meist lugu ja tahavad tulla ning pole meie mõistes sugugi kehvad mehed. Rahakott ka praegu õnneks peab. Mis sellest kõigest lõpuks välja tuleb, eks kevad näitab.

Aga ma toonitan, et kõige tähtsam on publiku huvi. Rakveres oli meie viimast mängu Rapla vastu palju rahvast vaatamas. Sellepärast me seda teeme, et rahvas vajab korvpalli, ja hea, et ka siin Jõhvis oli tribüün täis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles