Ida-Viru klubid sihivad meistriliigas peategelaste rolle

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe Kaleviga liitunud Eesti koondise poolkaitsja  Martin Vunk on sel hooajal Ida-Virumaa klubijalgpalli eredaim täht.
Sillamäe Kaleviga liitunud Eesti koondise poolkaitsja Martin Vunk on sel hooajal Ida-Virumaa klubijalgpalli eredaim täht. Foto: SCANPIX

Ida-Virumaa vutihuvilistele on Eesti algaval jalgpallihooajal üheks põnevamaks intriigiks, kumb kahest kohalikust klubist - Narva Trans või Sillamäe Kalev - säravamad medalid hooaja lõpus kaela saab.

Mõlemas klubis on toimunud sel talvel koosseisus põhjalikud uuenduskuurid. Kumb klubi hooajaks oma mängumasina paremini valmis on jõudnud seada, selgub juba sel laupäeval, mil Eesti meistriliigas, mis nüüdsest kannab Premium-liiga nime, Ida-Viru klubid omavahel kokku lähevad. Mäng toimub kell 14 Narvas Kreenholmi staadioni kunstmurul.

Kui mullune meistriliiga esikolmik Nõmme Kalju, Tallinna Levadia ja Tallinna Flora on medalite peapretendendid ka tänavu, siis mullu nende pealinna klubide järel neljanda ja viienda koha pälvinud Narva Trans ja Sillamäe Kalev tahavad sel aastal kindlasti ka ise medalite jagamisse sekkuda.

Noorenenud Trans

Narva Transi president Nikolai Burdakov on korduvalt tõdenud, et kui seada madalam siht kui medalikoht, ei näeks ta mingit mõtet Narva jalgpallielu vedamisega tegelda. Kihlveopettuste kahtlused on meeskonda räsinud aastaid ja tänavuseks hooajaks on koguni 80 protsenti mängijatest vahetunud. Trans alustab sisuliselt valgelt lehelt uue meeskonnana.

Pärast ebaõnnestunud katsetusi mitmete välistreeneritega on alates eelmise hooaja keskpaigast Burdakovi usalduse võitnud endine mängija Aleksei Jagudin, kes alustab peatreenerina ka tänavust hooaega. Temale on põhiliseks pähkliks, kuidas uutest eri taustaga mängijatest  ühtne löögirusikas moodustada.

Transis on varasemate hooaegadega võrreldes rohkem noori mängijaid, kelle seas on ka Narvast pärit 17aastane tulevikulootus Artjom Škinjov.

Kalevi tähtedel suured sihid

Sillamäe Kalev on  hooaja alguses toonud oma ridadesse juurde mitmeid nimekaid mängijaid, kellest tuntuim on Eesti koondise poolkaitsja Martin Vunk. Aga Sillamäe ridades on ka Eesti koondise ründaja Vjatšeslav Zahhovaiko, kes liitus Kaleviga mullu sügisel, kuid jõudis vigastuse tõttu osaleda vaid üksikutes mängudes. Hooajaeelsetes treeningmängudes on Zahhovaiko näidanud, et väravate löömisel kõige tähtsam vaist -  olla õigel ajal õiges kohas - pole aastatega tal kuhugi kadunud.

Sellise koosseisu puhul saab silme ees olla vaid medalijaht.  Kuigi Sillamäel on olnud Eesti mõistes korralik eelarve ja hea koosseis juba mitmeid aastaid, pole oma mängu siiski loodetud moel käima õnnestunud saada. Ehk suudab eelmise hooaja lõpus peatreeneri kohale tõusnud leedulane Algimantas Briaunys Kalevi meeskonnana toimima saada ja sel juhul poleks sugugi ebareaalne sekkuda ka võitlusesse meistritiitli pärast.

Eesti tuntuim jalgpalliportaal Soccernet tsiteerib  hooajaeelses ülevaates Martin Vunki, kes leiab, et meeskonna teeb tugevaks just tohutu tahe tulemust näidata. Ise loodab Vunk eelkõige palju mänguaega saada ja aidata meeskonnal seatud eesmärke saavutada. "Ma lähen igat mängu alati võitma!" ei ole Vunk tagasihoidlik. Just sellist suhtumist ootab meestelt ka peatreener Briaunys: "Kogenud Leedu leegionäridel ja koondise meestel on tšempionide hing, nad tahavad alati võita."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles