HITO tegi Eesti meistri vastu südi mängu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HITO mängijad pidasid laupäeval Kalev/Cramo mängijatega sitket võitlust iga palliplatsi ruutsentimeetri pärast.
HITO mängijad pidasid laupäeval Kalev/Cramo mängijatega sitket võitlust iga palliplatsi ruutsentimeetri pärast. Foto: Matti Kämärä

HITO jäi küll valitsevale Eesti meistrile ja paljudest leegionäridest koosnevale Tallinna Kalev/Cramole alla 66:85, ent pälvis südi mänguga nii kodupubliku kui ka vastaste treeneri tunnustuse.

Uskumatu, aga esimese veerandi sireen kõlas seisul 20:19 HITO kasuks. Kuigi teisel veerandil hakkas vastane oma väge ja võimu ka skooris maksma panema, oli poolajaks Kalev/Cramo ees vaid 11 punktiga. Teisel poolajal jätkas HITO sitket võitlust ja tänu sellele kujunes lõpuks 19punktiline allajäämine nii tugevale vastasele vaat et võiduhõnguliseks. 

Palju ilusaid hetki

Ka mänguliselt pakkusid HITO korvpallurid rohkesti ilusaid hetki. Jarko Kool võttis kaitses palli lihtsalt käest kord Andris Škelelt ja teine kord Keith McLeodilt. Tõnis Uueküla rabas ründelauas palli vastase selja tagant, tõi kaks punkti ja teenis ka lisaks vabaviske.

Teisel poolajal mängu sekkunud üks HITO  nooremaid mängijaid Joosep-Jalmar Saar tegi mitmeid julgeid läbimurdeid. Noormees pani saalitäie publikut ahhetama, kui läks ennastsalgavalt palli küljeaudist päästma. Saar ei peljanud selle nimel hüpata platsi ääres varumeeste pingil istunud Kalev/Cramo mängijate 217 cm pika Bamba Falli ja Andris Škele vahelt läbi ning maandus tugeva prantsatusega põrandal. Kõvast paugust hoolimata jätkas ta palliplatsil sama uljast mängu ja tõi lühikese ajaga oma meeskonnale 10 punkti. "Tundus, et ta jäi terveks," tõdes pärast mängu HITO peatreener Priit Sternhof. "Joosep oli täna väga tubli. Ta ei löö ühegi olukorra ees risti ette."

Omaette etenduse pakkus lauavõitluses aga kõigest 193 cm pikk Edvard Trumm, kelle arvele kogunes mängu lõpuks 11 punkti ja mitmete korvideni viinud osavate söötude kõrvale koguni 18 lauapalli. Sellise näitaja üle imestas pärast mängu ka Kalev/Cramo teine treener, mitu hooaega NBAs mänginud Martin Müürsepp. "Need Trummi 18 lauda on meile mõtlemiskoht," tõdes Müürsepp pärast mängu Põhjarannikule.  "See näitab, et HITO-l on mees, kes teeb lauavõitluses väga korralikult tööd!"

Müürsepp tunnustas HITO tugevat mängutahet. "Kuigi nad mängivad sisuliselt ilma tsentrita ja seetõttu kerge neil pole, olid nad väga tublid ja pingutasid nii, kuidas jaksasid," sõnas ta.

Kalev/Cramo treenerid andsid küll vaba päeva oma kahele pikemale mängijale Bamba Fallile ja Frank Elegarile, keda Jõhvi publik sai näha palli patsutamas vaid soojendusel ja vaheajal, ei tähendanud see, et tippklubi seda mängu väga kergelt oleks võtnud. "Meil ei läinud see mäng tegelikult nii nagu vaja.  Suutsime HITO-le kaotada kaks veerandit, esimese ja viimase. Samas ei tulnud meie  mehed platsile jalgu järele vedama. Edasise jaoks on tähtis, et ka kohtumises tasemelt nõrgematega ei kaotaks me oma mängurütmi ja enesekindlust," rääkis Müürsepp, kes pidas tähtsaks, et mänguaega said ka mitmed nooremad mängijad. 

Adrenaliin üleval

Edvard Trumm tõdes, et mida tugevam vastane, seda rohkem kipub tal adrenaliin üles minema ja ka mäng paremini õnnestuma. "Täna oli eriti huvitav," tõdes ta. "Võimalik, et nad pingutasid täna vähem kui mõne teise vastasega. Aga Eesti meistri vastu on meil ikka eriline tunne mängida ja täna tahtsid kõik meie mehed näidata, et oskame ja suudame," ütles Trumm. 

Priit Sternhofi sõnul oli positiivne, et mitmed mängijad olid seekord kindlamad kui varem. "Aga ikkagi on osas mängijates veel mingi aukartus või hirm eksimuse ees sees. Mängu komissar ütles samuti, et kui meie poisid suudaksid ka korvialused visked sisse panna, oleks skoori puhul pilt meile rõõmsam. Ka meie tagaliin oleks võinud kaitses täna natuke agressiivsem olla - vahel lasime neil liiga lihtsalt rünnakul tegutseda," rääkis Sternhof.

Meistriliiga põhiturniiri viimase mängu peab HITO eelseisval laupäeval kodusaalis Pärnu korvpalliklubi vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles