Sillamäe hävis, Narval lõpuks esimene võit käes

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillmäe Kalevi hooaeg on alanud üle kivide ja kändude. Kui liiga tippudega on mängitud võrdselt, siis lubamatult palju punkte on läinud kaotsi kohtumistes eeldatavalt nõrgemate vastastega. Mängus Tallinna Kaleviga oli sillamäelastest parim väravavõimalus Kassim Aidaral, kuid temagi löök tabas väravaposti.
Sillmäe Kalevi hooaeg on alanud üle kivide ja kändude. Kui liiga tippudega on mängitud võrdselt, siis lubamatult palju punkte on läinud kaotsi kohtumistes eeldatavalt nõrgemate vastastega. Mängus Tallinna Kaleviga oli sillamäelastest parim väravavõimalus Kassim Aidaral, kuid temagi löök tabas väravaposti. Foto: Matti Kämärä

Sillamäe Kalev näitas ootamatu 0:1 kaotusega Tallinna Kalevile taaskord, et vaatamata paljulubavale mängijate nimekirjale on tegu väga heitliku meeskonnaga, kes liiga parematega sammu pidada ei jõua.  

ERIK GAMZEJEV

erikg@pohjarannik.ee

Kui kaks vooru tagasi alistas Sillamäe Kalev kodus Tallinna Flora, oli peatreerner Sergei Ratnikov rõõmus, et lisaks kolmele teenitud punktile on klubis lõpuks tekkinud ka meeskonnavaim, mis lubab püüda isegi meistritiitlit.

Võttis treeneri nõutuks

Väärt võidu järel tuli aga järgmises voorus võtta samalt Floralt vastu kindel 0:3 kaotus. Veelgi valusam hoop järgnes teisipäeva õhtul Tallinnas, kus jäädi 0:1 alla Tallinna Kalevile ehk meeskonnale, kes meistrisarjas kuulunud ikka nõrgemasse poolde.

Rahvatantsupidude poolest kuulsa Kalevi staadioni mättalisel väljakul tundis pealinna võistkond end küll kodusemalt, ent sellegipoolest pidanuks Sillamäe klassivahe mõjule pääsema. Ent see pole sel hooajal sugugi esimene kord, kus kõigi eelduste ja ka tabeliseisu poolest nõrgematele meeskondadele alla on jäädud.

Esimese poolaja lõpus läks Tallinna Kalev Martin Tšegodajevi väravast juhtima ja Sillamäel ei õnnestunud isegi viigiväravat lüüa.

Peatreener Ratnikov oli pärast mängu oma meeskonna peale kuri. Soccerneti vahendusel teatas ta koguni, et tal jäi mulje justkui tegutsenuks mängijad oma meeskonna vastu. "Meeskond ei mõelnud täna lahendusi üldse läbi, tekkis küsimus: miks ei lööda, kui vaja? Tundus, nagu mängijad oleksid esimest korda väljakul. Otsused, mis nad vastu võtsid, nägid välja täiesti ebaloogilised," pahandas ta.

Ometigi olid Kalevi ridades seekord platsil kõik nende põhitegijaid, teiste seas ka Eesti koondislased Martin Vunk ja Vjatšeslav Zahhovaiko.

Kahe  järjestikuse kaotusega on Sillamäe lasknud meistrisarja esikolmikul taas pikalt enda eest ära purjetada. Liidrikohal olevast Kaljust lahutab juba 13 ning Levadiast ja Florast 10 punkti. Pigem on ohtu sattumas Sillamäe neljaski koht, sest selja taga on kolm klubi viie või vähema punkti kaugusel.

Lõpuks sai ka Narva võidu

Sillamäest veelgi painajalikuma  hooaja stardi teinud Narva Trans sai teisipäeval lõpuks kirja esimese võidu. Selle hetke äraootamiseks tuli eelnevalt pidada kümme mängu, millest kahe viigiga oli tabelisse kogunenud vaid kaks punkti.

Kreenholmi staadionil toimunud mängus, kus meeskondade vahel käis tige võitlus iga ruutmeetri pärast, õnnestus Transil seekord oma võimalused paremini ära kasutada. Transi ridades tegi esmakordselt kaasa ka duubelmeeskonna Jõhvi Lokomotivi mängija Andrei Jõgi, kes tegutses aktiivselt ja teravalt ning andis ka hea söödu Albert Taarile, kes avas 40. minutil mänguskoori.

Teisel poolajal kasvatas Viktor Plotnikov edu seisuni 2:0. Taaril ol 68. minutil hea võimalus veel üks värav lüüa, ent ta tõmmati trahvikasti lähistel enne löögihetke maha. Seejärel tekkis tema ja Kuressaare mängija Pelle Pohlaku vahel rüselus. Peakohtunik Toomas Nõmmiste nägi suuremat süüd narvalasel ning näitas talle punast ja saarlasele kollast kaarti.

Kümnekesi platsile jäänud Trans suutis siiski eduseisu lõpuni hoida. See üks võit kergitas viie punktiga Transi hoobilt tabeli viimaselt, kümnendalt realt kaheksandaks.

Peatreener Valeri Bondarenko sõnul oli hooaja esimene võit meeskonnale äärmiselt tähtis. "Positiivne on nii tulemus kui ka see, kuidas mängijad platsil liikusid. Nägin, et neil oli täna võidutahe olemas. See annab lootust ka edasipidiseks," ütles Bondarenko klubi kodulehele, lisades siiski, et üks võit ei tähenda, et nüüd oleks meeskonnas kõik korras. "Väga suur töö seisab veel ees. Me peame näitama head ja kvaliteetset mängu."

Järgmisel teisipäeval, 21. mail toimuvas voorus kohtub Trans võõrsil Paide linnameeskonnanga, Sillamäe Kalev võõrustab koduväljakul Tartu Tammekat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles