TÄNAVAKÜSITLUS Millisena sooviksite näha Eesti uut valitsust?

Põhjarannik
Copy
Stenbocki maja
Stenbocki maja Foto: Riigikantselei

Eestis on lahvatanud valitsuskriis.

Foto: Peeter Lilleväli

Tatjana Beljajeva, raamatupidaja:

Kui rääkida riigipeast, siis tahaksin tüüri juures näha Edgar Savisaare tasemel poliitikut − tema mõtles minu arvates alati ikka eelkõige oma riigile. Teisi peab aitama küll, kuid eestimaalased peavad siiski tähtsamad olema. Seaduskuuleka kodanikuna austan, tunnistan ja järgin kõiki seadusi, ehkki paljude asjadega ma nõus ei ole. Muidugi on meil vaja uut peaministrit.

Foto: Peeter Lilleväli

Aleksandr Ivanov, puidutöötleja:

Meie oleme koloonia, allume kõik CIA-le. Kõik meie tõmblused on asjatud, mida ma sellest ka ei arvaks. Me oleme orjad. 1100 euro suurust töötasu peetakse heaks palgaks, töögraafik aga on 12tunnine ja töötama peab ka öösiti... Ükskõik, kes ja kellega − kõik varastavad, ja kui ei varasta, siis ei lasta ka rahapumbale ligi. Kui põlvkond vahetub, võib-olla siis muutub midagi.

Foto: Peeter Lilleväli

Paul Kesküla, ettevõtja:

Raske vastata, ma ei topi oma nina poliitikasse. Põhiline, et võimule tuleksid adekvaatsed inimesed, aga kes konkreetselt ja milline koalitsioon, see ei ole oluline.

Foto: Peeter Lilleväli

Aadu Pekk, pensionär:

Põhimõtteliselt olen palju aastaid reformikaid toetanud, kuid arvan, et iga valitsus peaks hoolitsema eelkõige oma riigi ja Eesti rahva heaolu eest. Tahaks, et erakonnad teeksid koostööd, mitte ei pureleks omavahel.

Foto: Peeter Lilleväli

Jelena Tiidermann, ettevõtja:

Raske vastata, kuid tahaks seal näha ettevõtlusega seotud inimesi, et rohkem mõeldaks mitte poliitikale, vaid sellele, mis meid homme ees ootab. Jääb mulje, et eestlased on praegu tagaplaanil, aga tahaksin siin elada ja oma riigi üle uhke olla. Igal erakonnal on omad plussid ja miinused. EKRE kogub tuure, aga ei tea, kas see on hea või halb − nende vaated on muutlikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles