JUHTKIRI Kohtla-Järve toksilised saadikud ja küsitav leping

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve linnavalitsuse hoone.
Kohtla-Järve linnavalitsuse hoone. Foto: Пеэтер Лиллевяли

Kohtla-Järve seisab praegu silmitsi aegade ehk kõige suurema mainekriisiga. Kui ikkagi suur osa linna seadusandliku võimu esindajatest ning pooled linnavalitsuse liikmetest on saanud kahtlustuse kriminaalkuriteos, on olukord väga hapu. Kuidas sellises olukorras luua võimuliit, kus poleks kahtlustega määrdunud inimesi, seda eriti veel olukorras, kus esimene katse sellise koalitsiooni sünniks kukkus läbi?

Praegune inetu pilt Kohtla-Järve linnast on aga klassikaline näide sellest, kui vastutustundetud poliitikud asuvad teadlikult või endale aru andmata seisma kellegi ärihuvide eest, saades vastutasuks päris või näilisi hüvesid.

Kahjuks pole see Ida-Virumaal esimene näide, kus omavalitsustegelastel kaob silme eest piir lubatu ja lubamatu vahel. Meenutagem siinkohal ka Narva korruptsiooniskandaale.

Aga Kohtla-Järvel näeme justkui uut hooaega kriminaalseriaalist, mida asuti väntama juba aastaid tagasi. Peategelaseks ikka seesama Nikolai Ossipenko. Esimesel korral said karistada kaks omavalitsusjuhti ning põhimängur pääses. Nüüd on kõrvaltegelasi rohkem, kuid põhikangelane sama. Ja teemaks ikka linna teede-tänavate hoolduslepingud, mille õiguspärasus on kahtluse all.

Siin on muidugi veel üks huvitav nüanss. Lõviosa sellest kriminaalasjast on seotud selle lepinguga ja kui selgub, et see sõlmiti kriminaalkuritegude saatel, kas sellel lepingul on siis jätkuvalt õiguslikku jõudu? Või kuidas peaks linnavalitsus suhtuma lepingu täitmisse juba praegu, kui on kahtlus, et siin polnud puhas mäng?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles