Tänavune Mäetaguse mõisapäev ergutab liigutama

Põhjarannik
Copy
Mäetaguse mõisapäev on kujunenud üheks Ida-Virumaa pikema traditsiooniga suvefestivaliks, mis pakub nii sporti, kultuuri kui ka meelelahutust.
Mäetaguse mõisapäev on kujunenud üheks Ida-Virumaa pikema traditsiooniga suvefestivaliks, mis pakub nii sporti, kultuuri kui ka meelelahutust. Foto: Maila Meldre

Sel laupäeval juba 27. korda toimuva Mäetaguse mõisapäeva teemaks on tänavu "Liigutuse aeg".

Alutaguse huvikeskuse juhataja Kärolin Kivestu sõnul pakub tänavune programm võimalusi nii füüsiliseks kui ka meeleliigutuseks.

Mõisapäev algab mõisajooksuga, mis sel aastal kulgeb uuel rajal, kuhu on oodatud nii jooksjad kui ka kõndijad. Varasematel aastatel liiguti 7 km pikkusel põldudevahelisel teel Pagari mõisa juurest mõisapäevade epitsentrisse Mäetaguse mõisa juurde. Sel aastal on kavas 2,5 km noorte jooks, mis kulgeb valdavalt Mäetaguse kõnniteedel. 5 km ja 10 km stardipaik on aga Atsalama vana rahvamaja juures, kuhu mõned aastad tagasi rajati puhkeala. Sealt kulgevad rajad põhiliselt mööda kergliiklusteed. 5 km distantsil osalejad liiguvad otse mööda kergliiklusteed läbi Koltsina Mäetagusele. 10 km rajale minejad teevad enne veel pauna Pagarile.

Nagu juba mitmel aastal tavaks, selguvad Mäetaguse mõisapäeval koolistaadionil taas ka Eesti meistrid kirveviskamises, ammu- ja vibulaskmises.

Kultuuriprogrammis astuvad üles pärimustantsufestivali "Pärimuse pundar" esinejad, Alutaguse valla isetegevuskollektiivid ja ka meeskoor Kaevur. Omapärase akustilise kontserdiga tulevad publiku ette Hendrik Sal-Saller ja Erko Laurimaa. Õhtul saab tantsida legendaarse ansambli Folksell saatel.

Lasteprogrammis on Kiikla kogukonnateatri lustakas kogupereetendus "Kitsetall, kes oskas lugeda kümneni". Külla tuleb lasteteater Trumm etendusega "Marss kuule" ja teater Karakter Virve Osila näidendiga "Rootsi onu. Ka vaesed naeravad". Kõigile huvilistele on mõisaõuel avatud Gato lõbusad kogu pere õuemängud: 4 ritta, jenga, koti- ja rõngavise, jalggolf, puhumisjalka ja palju muud.

Avatud on kohalike käsitöömeistrite näitusmüük ja toimuvad ka käsitöö õpitoad (seljakoti kaunistamine ja lilleprossi valmistamine), mille eestvedajateks on oma ala meistrid Ruth Linnard ja Tiina Kivil.

Tänavust Mäetaguse mõisapäeva juhib Priit Oks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles