VIRVE LINDER Kuidas minust "moebandiit" sai?

Virve Linder
Copy
Kohtla-Järve linnapea Virve Linder.
Kohtla-Järve linnapea Virve Linder. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

29. juunil toimunud kolmetunnisel Kohtla-Järve linnavolikogu istungil langetati väga palju olulisi otsuseid. Kohtla-Järve linnas tõsteti sünnitoetus 1000 eurole, mis teeb sellest kõrgeima Ida-Virumaal. Otsustati alustada sotsiaaltranspordi pakkumist linna abivajajatele, et vajalikud teenused oleksid kõigile kättesaadavad. Kehtestati laagritoetus, et pered saaksid pakkuda oma lastele aktiivset ja põnevat ajaveetmist ka suvel, kui spordiklubid puhkavad.

Minu suureks üllatuseks pälvisid aga hoopis suuremat tähelepanu minu rinnad... Või õigemini ühel õnnetul sekundil, istungi 57. minutil laealuse kaamera ning selle nurga ja minu kehaasendi tõttu paljastunud pool rinda. Ja meie volikogu esimees veel kahtles, kas meie istungite ülekanded pakuvad inimestele huvi...

Mind paneb imestama, et aastal 2023 leidub Eesti Vabariigis naisi, kes valivad oma pühaks kohuseks teiste naiste alavääristamise ja mahategemise ning selle asemel et arutleda linnavolikogu istungil käsitletud oluliste teemade ja vastu võetud otsuste üle, keskenduvad minu dekoltee sügavusele.

Minu riietus oli palavale suveilmale kohane ning olen siiani seisukohal, et midagi sobimatut selles ei olnud, ja kannan ka edaspidi kõnealust kleiti uhkusega. Samamoodi ei olnud midagi sobimatut paljude volikogu liikmete lühikestes pükstes, millele etiketieksperdid sotsiaalmeedias küll suuremat tähelepanu ei pööranud.

Muideks, etikett, millele pahatahtlik postitaja ja õelad kommentaatorid oma rünnakuid põhjendades viitavad, muutub ajas ning erineb kultuuriti, klassiti ja grupiti ning see, mida keegi peab sobivaks või sobimatuks, on väga individuaalne.

Alguses jätsin pahatahtliku ja ilmselge liialdusega postituse isiku poolt, kes on minu isikliku ründamise võtnud enda südameasjaks (ning seda igal võimalusel kohalikes sotsiaalmeediagruppides ja nende kommentaariumites teinud), tähelepanuta ning ei tundnud vajadust sellele kuidagi reageerida. Ent kuna meedia pidas juhtumit uudisevääriliseks, siis soovin kinnitada: ma seisan ka edaspidi selle eest, et Kohtla-Järve oleks nüüdisaegne ja nooruslik linn, kus igal inimesel on õigus ja vabadus olla tema ise! Teen seda nii oma tegude, riietuse kui suhtumisega.

Mõistan sügavalt hukka igasuguse kiusamise − nii päriselus kui sotsiaalmeedias − ning keeldun sellise alatu misogüüniaga kaasa minemast. Seetõttu, head sõbrad, soovitan teil osta ning lugeda kõnealuse postituse autori ja tuntud krimikirjaniku Svetlana Loginova raamatuid "Kriminaalne Eesti" ja "Bandiitlik Ida-Virumaa", mis põhinevad reaalsetel sündmustel ja annavad nii Eesti kui Ida-Virumaa allilma elust ning minu eelkäijate tegevusest Kohtla-Järve linnavalitsuses suurepärase ülevaate. Olen südamest tänulik, et tänasel päeval on ainsad bandiidid, keda Kohtla-Järve linnavalitsuses püüdma peab, moebandiidid.

Üllar Saaremäe, sai ei eksinud: Kohtla-Järve on Eesti pungi pealinn! Vabandan ette juba kõigi ees, kes ennast sellest postitusest ja minu suhtumisest häirituna tunnevad, ning tuletan meelde, et meil kõigil on õigus oma arvamusele ning minu konto jälgimine on sügavalt vabatahtlik. Tänan tähelepanu eest. Elagu vabadus!

(Kommentaar pärineb Virve Linderi sotsiaalmeedias tehtud postitusest.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles