KÜSITLUS Miks turg on parem kui pood?

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik
Foto: Peeter Lilleväli

Avo Kiir, pensionär: 

Suvel käin turul paar korda kuus, talvel vähem. Täna tulin värsket kurki ostma, võib-olla ka maasikaid. Mõlemaid saaks poest ka, aga turul on kõik natuke värskem, kurgid alles eile korjatud, täna saab juba kätte. Poes on tarnetsükkel üsna pikk.

Foto: Peeter Lilleväli

Tiina Aro, pensionär: 

Tulime maasikaid ostma. Korra nädalas ikka käime turul. Kurki ja tomatit kasvatame ise, aga kartulimaad pole, neid ostame siit. Need müüjad ju ise kasvatavad, eestimaine kaup. Omasid peab aitama.

Foto: Peeter Lilleväli

Anne Rahuoja, pensionär: 

Käin peaaegu üle päeva turul, ostan kurki, tomatit, kartulit − kõike, mida müüakse. Turult saab värskemat ja kurgid on siin õhema koorega ja palju maitsvamad. Sellist kurgisoolamise komplekti, kus on mustsõstralehed ja till koos, poest ei saagi.

Foto: Peeter Lilleväli

Maret Tammearu, pensionär: 

Ostsin praegu liha ja maasikaid ja istutamiseks lilli. Turul käin iga nädal, just sellepärast, et liha on siin värske. Kaubavalik on täitsa suur, kõik hädavajaliku saab kätte. Olgu köögiviljad pealegi kallimad kui poes, aga nad on värskemad ja kvaliteetsemad.

Foto: Peeter Lilleväli

Endla Lipp, pensionär: 

Turul on päris asjad, müüakse enda kasvatatud asju. Käin siin päris tihti, ostan maasikaid, kurki ja mõnikord värsket kartulit, täna tahan kapsapead. Mulle meeldib müüjatega suhelda ka.

Märksõnad

Tagasi üles