Kõhnemaks jäänud rahakotiga vutiklubid otsivad uusi mängijaid

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senegali juurtega Prantsuse poolkaitsja Kassim Aidara on Sillamäe Kalevi selle aasta esimene uus võõrmängija. Sama mees oli Kalevi ridades ka 2013. aastal ja lõi siis meistriliigas oma meeskonna parimana 17 väravat.
Senegali juurtega Prantsuse poolkaitsja Kassim Aidara on Sillamäe Kalevi selle aasta esimene uus võõrmängija. Sama mees oli Kalevi ridades ka 2013. aastal ja lõi siis meistriliigas oma meeskonna parimana 17 väravat. Foto: Matti Kämärä

Vaatamata sellele, et nii Sillamäe Kalevi kui Narva Transi eelarved on varasematest aastatest kõhnemad, püüavad mõlemad Ida-Viru klubid meistriliiga alguseks kokku saada meeskondi, kes suudaksid sekkuda medalikonkurentsi. 

Mullu meistriliigas viiendale ja kuuendale kohale jäänud Kalev ja Trans on loobunud suuremast osast eelmise hooaja võõrmängijatest, kelle asemele otsivad mõlemad klubid nüüd juba uusi.

Kalev sihib karikat ja 200 000 eurot

Keskmike hulka sattumine tähendab ka ilmajäämist eurosarja pääsemisega kaasnevast 200 000 eurost, mis on aidanud Kalevil kahel eelneval ja Transil varasematel aastatel klubi eelarvet täita. Kalevil on veel õrn võimalus euroraha manu saada, kuid selleks tuleb tänavu hooaja esimeses pooles võita Eesti karikas. Kuid heitlusesse Evald Tipneri nimelise trofee pärast on konkurentsi jäänud veel ka Nõmme Kalju ja Tallinna Flora.

Sillamäe Kalevi presidendi Aleksandr Starodubtsevi sõnul on karika võitmine tänavuse hooaja peamisi eesmärke, kuid ka meistrisarjas sihitakse kohta esikolmikus.

2014. aastal hõbedale tulnud Kalev läks eelmisel hooajal püüdma meistritiitlit. "Oli loomulik liikuda järgmise eesmärgi poole. Võtsime ka klubi poolt selle nimel riske, aga kahjuks läksime alt. Eks selles oli omajagu süüd kõigil − nii mängijatel, treeneritel kui klubi juhtkonnal. Kuid elu läheb edasi ja peame nendest kogemustest õppima," arutles ta.

Pettumust valmistanud hooaja lõpus rääkis Starodubtsev, et võõrmängijatele panustamine ei õigustanud end ja uuel hooajal hakatakse ehitama sisuliselt uut meeskonda, kus panustatakse põhiliselt noortele. Nüüd on siiski plaanid mõnevõrra muutunud ja käimas on pingelised abiväe otsingud. "Muidugi on meie rahalised võimalused mängijatele palka maksta väiksemad kui mullu, kuid ainuüksi oma mängijatega me meistriliiga taset ka välja ei veaks," tunnistas ta.

Aidara tuleb tagasi

Eelmise hooaja põhimängijatest on ka tänavu Sillamäe Kalevi eest rivis poolkaitsja Daniil Ratnikov. "Ta on meile väga vajalik mängija, kes on paljudes mängudes löönud otsustavaid väravaid," sõnas Starodubtsev, kelle sõnul jääb meeskonda ka kaitsev poolkaitsja Deniss Tjapkin.

Samuti on meeskonnas üle-eelmise meistriliiga hooaja suurim väravakütt Jevgeni Kabajev, kes naasis Indoneesiast Sillamäele juba eelmisel suvel, kuid sai põlvevigastuse tõttu kaasa teha vaid kahes viimases mängus. "Ženja treenib praegu koos meeskonnaga ja on tänavu meeskonna üks liidritest. Loodan, et nad moodustavad koos Aleksandr Volkoviga, kes on teinud märgatavaid arengusamme, meil tugeva ründeduo," sõnas klubi president.

Eelmisel aastal Kalevi suurim väravakütt olnud Jaroslav Kvassov naasis Starodubtsevi sõnul oma eelmisesse klubisse, Ukraina meistriliiga paremikku kuuluvasse Luganski Zarjasse, kus temaga arvestatakse kui  põhikoosseisu mängijaga.

Kalevile peaks uuel hooajal ründeteravust lisama ka 5. jaanuarist ametlikult klubiga taasliitunud Senegali juurtega Saksamaal sündinud prantslane, poolkaitsja Kassim Aidara. Tegu on vana tuttavaga, kes oli 2013. aastal Kalevi põhimängijaid, lüües siis meistriliigas Sillamäe parimana 17 väravat. Järgmisel kahel hooajal mängis Aidara Tallinna Infoneti eest, kuid jäi seal kahvatuks. Mullu jäi tema arvele vaid üks värav. "Aidara ei kohanenud Infonetis, sest teda püüti kasutada talle ebasobivates rollides. Meil hakkab ta taas mängima ründava keskpoolkaitsjana," kinnitas Starodubtsev.

Eesti jalgpallureid raske Sillamäele saada

Eelmise hooaja põhikoosseisu mängijatest on rivis ka kaitsja Igor Dudarev ning tema kõrval peaks keskkaitses hakkama mängima samuti aastaid Sillamäe Kalevi särki kandnud pikakasvuline leedulane Mindaugas Bagužis, kelle mulluse hooaja nurjas põlvevigastus. "Loodetavasti on Bagužis traumast jagu saanud ning tõuseb hooaja alguseks heasse vormi," sõnas president.

Õiged mängijad on Kalevil leidmata veel äärepoolkaitsjate kohale ning ka kaitseliinis tuleb otsida täiendust. Lahkunud on nii Marius Cinikas kui Tihhon Šišov. Kahel eelneval aastal meeskonna kapten olnud vasakkaitsja Andrei Sidorenkovi naasmine on samuti küsitav. "Olen temaga suhelnud, kuid tema palgasoovi täitmine ei ole meile ilmselt jõukohane," sõnas Starodubtsev.

Lähiajal peaksid Sillamäele oma oskusi tulema näitama kaks Bulgaaria ja kaks Ukraina mängijat. "Peame vaatama piiri taha, sest mujalt Eestist ei ole meistriliiga tasemel mängijad Sillamäele tulekust eriti huvitatud. Kui varem võisime mõningaid mängijaid meelitada kõvema palgaga, siis praegu me paraku 2000eurost kuupalka lubada ei saa," tunnistas Starodubtsev, kelle sõnul jätkab peatreenerina meeskonna ettevalmistamist uueks hooajaks Deniss Ugarov.

Trans on huvitatud Tennost

Narva Transi president Nikolai Burdakov sõnas, et esialgu ei ole uutest mängijatest veel kellegagi lepinguid alla kirjutatud. "Mullused leegionärid on lahkunud, oma põhimängijad ja peatreener Adjam Kuzjajev on alles, otsime hoolega uusi mängijaid. Vakantseid kohti meil veel jätkub," sõnas ta, lisades, et sel nädalal tulevad Narva end näitama kolm Venemaa jalgpallurit.

Burdakovi sõnul peaks lähiajal selguma, kas algaval hooajal liitub Transiga Tartu Tammeka poolkaitsja Siim Tenno, kes mängis Narva eest aastalõputurniiril ning kuulus Transi ridadesse 2014. aasta hooaja esimeses pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles