Küüniline puhkusereis

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

2015. aasta kevadel Ida-Virust riigikogusse valitud seltskond suudab avalikkuse tähelepanu äratada aina uute "seiklustega".

Martin Repinski on pakkunud kõneainet oma kitsefarmi kahtlaste tehingute ja võlgadega, Mihhail Stalnuhhin riigi kulul abikaasale maasturi liisimisega, Valeri Korb teadustöö plagiaadikahtlusega, Dmitri Dmitrijev naissoost erakonnakaaslasele ligitikkumise ja sellele järgnenud purjuspäi tehtud liiklusõnnetusega.

Nüüd on siis Deniss Boroditš võtnud keset kibedat tööaega lihtsalt aja maha ja suundunud mitmeks nädalaks Vietnami puhkama. Võib ju rääkida, et riigikogu liige on oma otsustes vaba ja tema tööandjateks on vaid valijad. Kuid avaliku õiglustundega on selline käitumine igal juhul vastuolus. Proovigu tavakodanik puhkusevälisel ajal lihtsalt mitmeks nädalaks soojale maale puhkama kaduda. Ilmselge tööluus ja kui tegu pole just eriti asendamatu töötajaga, siis seda andeks ei anta.

Pahameelt tekitab selline käitumine ka seetõttu, et üldteada on, et riigikogus töökorraldus saadikuid just üleliia ei kurna. Suvel kestab istungitevaba aeg, mil üldjuhul ka komisjonid istungeid ei pea, ligemale kolm kuud. Nüüd oli Boroditš enne puhkama suundumist olnud riigikogus vaid mõned päevad, sest just oli lõppenud mitu nädalat kestnud jõulupuhkus. Tavapärasel tööperioodil vahelduvad kolm istungite nädalat (mis kestavad ka vaid neli tööpäeva) ühe vaba nädalaga, mida iga saadik kasutab oma äranägemisel.

Kui Boroditš tuli eelmiste riigikogu valimiste eel Ida-Virumaale kandideerima, rääkis ta tõsistest kavatsustest siduda end kauaks selle maakonnaga. Äsjastel kohalikel valimistel oli talle aga olulisem kandideerida Lasnamäel kui siin.

Reformierakond võiks ükskord hakata panustama siiski tõelistele idavirulastele, kellele läheb korda siinne kant, aga mitte tegelastele, kes tulevad siia vaid üheks valimistsükliks hääli noolima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles