Narva noor meeskond võitles välja medalid

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Vladimir Tsiprovski hinnangul tegi noortest mängijatest sel hooajal ühe pikema arengusammu kaitsja Maksim Silantjev (nr 24).
Treener Vladimir Tsiprovski hinnangul tegi noortest mängijatest sel hooajal ühe pikema arengusammu kaitsja Maksim Silantjev (nr 24). Foto: Sergei Stepanov

Narva Paemurru spordikooli meeskond teenis tänavustel Eesti meistrivõistlustel pronksmedalid, alistades otsustavas kohtumises kodupubliku ees Tallinna Panter/Purikad 7:4.

Narvalaste võidu sepitsemisel mängis kandvat osa kapten Ilja Iljin, kelle osalemine pronksimängus oli enam kui küsitav. Nädal varem peetud poolfinaalis lendas talle litter näkku ja viis suust üheksa hammast. PSK treener Vladimir Tsiprovski teadis mõned päevad enne medalimängu, et ei saa Iljiniga arvestada. Ometigi oli noormees laupäeval taas platsil ja tegi hiilgava mängu - viskas ühe värava ja andis lisaks kolm väravasöötu.

"Panime talle kiivri külge näo kaitsevõre ette ja ta tegi väga vapra ja ennastsalgava mängu. Ta näitas, et on tõeline kapten, kes innustab oma eeskujuga kogu meeskonda," sõnas Tsiprovski.

Põnev mäng

Pealinna võistkond läks soomlase Jussi Niemineni väravast juhtima juba mängu 17. sekundil. Narvalased hakkasid mängu käiku oma kasuks pöörama kolmandiku keskpaigast. Esmalt realiseeris karistusviske Pavel Kulakov. Ilja Iljini söötudest viisid Aleksandr Bogdanov ja Pavel Narvet PSK 3:1 juhtima.

Kui teise kolmandiku algul kasvatasid Iljin ja veel kord Bogdanov eduseisu juba 5:1 peale,  näis mäng tehtud olevat, ent kogenud Panter/Purikad ei olnud kaotusega leppinud ja nii visati lühikese ajaga kolm väravat vastu. Autoriteks teiste seas ka Eesti viimaste kümnendite tuntumaid hokimehi Olle Sildre ja muidu lennufirma Estonian Air juhatuse liikmena ametis olev Rauno Parras.

Otsustav kolmandik tõotas põnevat heitlust. Ent Stanislav Gruznovi värav kolmanda kolmandiku alguses võttis siiski Narva jaoks suuremad pinged maha. Viimase, seitsmenda värava saatis pealinna klubi tühja väravasse Pavel Kulakov mängu lõpus, kui vastaste väravavaht oli asendatud kuuenda väljakumängijaga.

Tsiprovski sõnul sai pronksimängus määravaks tema meeskonna parem füüsiline ettevalmistus. "Pärast 5:1 eduseisu rahunesime liialt ja saime selle eest endale kohe kolm väravat vastu. Aga suutsime tempot juurde panna ja näha oli, et vastane väsis," sõnas ta.

Narva oli mitu aastat medalita

Treeneri sõnul on medalivõit suur õnnestumine, sest Narva pole meistrivõistlustel medaliteni küündinud juba mitu aastat. Viimati tuldi Eesti meistrivõistlustel, kus osaleb vaid viis-kuus klubi, hõbedale 2010. aastal.

"Meil on oma kasvandikest koosnev noor ja arenev meeskond ning seepärast on meil hallis ka alati palju poolehoidjaid," sõnas Tsiprovski, kelle sõnul võib praeguse meeskonnaga seada järgmiseks aastaks juba ka kõrgemaid sihte. "Kui teeme nende poistega kõvasti tööd, siis võib sihtida juba ka meistritiitlit."

Narva valitses Eesti jäähokit kuni eelmise sajandi 90. aastate keskpaigani. Nüüd on aga viimasest meistritiitli võidust möödas juba 12 aastat.

Teine Ida-Viru klubi, Kohtla-Järve Sputnik, kes mullu tuli teiseks, mängis tänavu väga noore koosseisuga ning kaotas põhiturniiril kõik mängud ja jäi viimasele, viiendale kohale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles