HITO lõpetas meistriliiga võiduga koduväljakul

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii hooaja esimeses võidumängus Rapla vastu kui ka viimases kohtumises Pärnu vastu oli HITO suurimaks skooritegijaks Siim Laur.
Nii hooaja esimeses võidumängus Rapla vastu kui ka viimases kohtumises Pärnu vastu oli HITO suurimaks skooritegijaks Siim Laur. Foto: Matti Kämärä

HITO kõige truumad poolehoidjad said  meistriliiga põhiturniiri viimases mängus lõpuks kodusaalis osa ka võidurõõmust, kui nende meeskond alistas efektses stiilis 82:72 Pärnu korvpalliklubi.

Võõrsil oli HITO suutnud korra üle mängida nii Rapla kui Tallinna Kalevi. Kuid kõik kodusaalis seni peetud 13 mängu olid lõppenud kaotusega. Laupäevast mängu Pärnu vastu kaema tulnud 150 pealtvaatajat jõudsid aga lõpuks ära näha ka HITO võidu kodupubliku ees.

Suutsid mängu käiku pöörata

Mängu algus ei tõotanud  HITO-le midagi head, sest avaveerandil jäädi kümne punktiga kaotusseisu ja teise veerandi alguses kasvas vahe juba 13 punktile. Ent sealtpeale suutis Ida-Viru meeskond teha seda, mis üheski varasemas meistriliiga mängus polnud õnnestunud - pöörata mäng suurest kaotusseisust oma kasuks. Poolajavileks oli Pärnu edu kahanenud vaid kolmele punktile.

Teisel poolajal ajasid HITO mängutuurid ja publiku meeleolu üles keskmängija Edvard Trummi kaks tabavat kolmepunktiviset. Kuigi kohe seejärel pidi Trumm viie veaga platsilt lahkuma, oli HITO mängul juba selline hoog sees, mille peatamiseks Pärnu enam rohtu ei leidnudki. Pärast kolmandat veerandit juhtis kümne punktiga HITO.

Kuigi HITO olukorra muutis otsustava veerandi eel keerukaks asjaolu, et neli viga oli nii Sander Saarel kui Tõnis Uuekülal, olid viimasel kümnel minutil hoopis Pärnu mängijad need, kes tagaajaja rollis üha rohkem närvi läksid ja nii ebasportlikke kui ka tehnilisi vigu tegema hakkasid. HITO edu kasvas neljandal veerandil juba 16 punktini ja kuigi Pärnul õnnestus seda vähendada 8 punktini, ei andnud marulist koduseinte tuge tundunud HITO mängijad enam võitu käest.

HITO poolt tegi hiilgava mängu Siim Laur, kes kogus 25 punkti. Muu hulgas tabas ta kõik 9 vabaviset. Georg Tambre tõi 13 ning Tõnis Uueküla ja üle pika aja HITO eest suurema osa mängust kaasa teinud Sander Saare 11 punkti. Pärnu klubile tõid üle poole punktidest kaks Leedu leegionäri: Augustas Peciukevicus 22 ja Osvaldas Matulionis 18 punkti.

Kõva võitlus kaitses

Kuigi Pärnu valitses selles mängus lauavõitlust ja visketabavus oli meeskondadel enam-vähem võrdne, oli HITO võidu pandiks eelkõige väga hea kaitsemäng. Ka peatreener Priit Sternhof tõi mängu järele esile eelkõige kogu meeskonna tugevat võitluslikkust ja lisas, et selline võit annab väga hea emotsiooni edasiseks.

HITO pälvis kiidusõnu ka Pärnu korvpalliklubi kodulehel. "Unetu öö peaks mööduma enamikul KK Pärnu meeskonna liikmetel ja kindlasti ka peatreeneril, sest eksimused korvpallimängu põhitõdede vastu olid liiast," oli kirjas kodulehel, kus tõdeti, et HITO nõelas uskumatu hooga korvi alt ja teisel poolajal ka eemalt.

HITO kogus meistriliiga põhiturniiril 3 võitu ja 29 kaotust ja jäi selle tulemusega üheksa klubi seas viimaseks. Nüüd tuleb meistriliigasse püsima jäämiseks kahe mängu kokkuvõttes jagu saada esiliiga parimast. Üleminekumängud toimuvad aprilli lõpus ja mai alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles