Ida-Viru elu kirjum nägu

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iga viimase aastaga on Ida-Viru kultuurisuvi muutunud aina rikkalikumaks.

Äsjalõppenud nädalavahetus pakkus sündmusi igasuguste huvidega inimestele. Kaks nädalat kestnud festivali "Seitsme linna muusika" viimased  kontserdid. Folkloorifestival "Slaavi valgus" Jõhvi pargis. Mäetaguse mõisapäev 12 tundi kestnud mammutkavaga. Esimest korda toimuvad Sillamäe merepäevad, mille krooniks on haruldane võimalus külastada üht maailma kuulsamat purjelaeva Krusenstern. "Vassa Železnova" etendused Kukruse mõisas. Poola kultuuripäevad mitmes vallas. Teravate spordielamuste huvilistele jalgratastega sööstlaskumine Kiviõli mäelt. Kalalaat Lohusuus, kalurite päeva pidustused Narva-Jõesuus.  Kõike ei jõua üles lugedagi.

Et niivõrd mitmekesised sündmused selja taha on jäänud, ei tähenda veel sugugi, et nüüd oleks pikemaks ajaks kalender üritustest tühi. Ei midagi sellist, sama hooga pannakse edasi. Tulemas on "Narva Bike" koos Smokie ja Lordiga, Maidla vallapäev, Kiviõli motofestival, Narva energiajooks, kaevurite päev ja paljud teised suurüritused, mis toovad taas kokku tuhandeid inimesi.

Ida-Viru inimestel on valikuvõimalused, milliseid üritusi kodukandis suvel külastada, suuremad kui kunagi varem. Kui publik seda oma kohalolekuga väärtustab, siis võib järgmisel suvel oodata veelgi enamat.

Vähetähtis pole seegi, et sellised üritused loovad põhjuse kaugema kandi inimestele Ida-Virumaa külastamiseks. Sel moel näitab maakond end uuest ja palju positiivsemast küljest, kui paljud varasemate stereotüüpide põhjal arvasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles