Medalivõit sõltub nüüd vaid Sillamäest endast

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäevases kohtumises Sillamäe ja Jõhvi vahel peatas Lokomotivi mängija Dmitri Smirnov jõhkra veaga Kalevi poolkaitsja Kirilo Silitši. Seejärel puhkes väljakul rüsin ja kohtunik saatis mõlemad asjaosalised platsilt minema.
Laupäevases kohtumises Sillamäe ja Jõhvi vahel peatas Lokomotivi mängija Dmitri Smirnov jõhkra veaga Kalevi poolkaitsja Kirilo Silitši. Seejärel puhkes väljakul rüsin ja kohtunik saatis mõlemad asjaosalised platsilt minema. Foto: Matti Kämärä

Sillamäe Kalev jõudis meistriliiga lõpusirgel esikolmiku kannule ja nüüd oleneb medalile tulek vaid meeskonnast endast − selleks tuleb võita kõik järelejäänud neli mängu. 

Juuli lõpus alustas tabeli keskossa langenud  Sillamäe Kalev meeleheitlikku esikolmiku tagaajamist. Selle käigus on 12 mängust võidetud 11.  Nüüd lõpuks on hakanud eesrühkijate seljad paistma.

Punkte kaotada ei tohi

Laupäeval alistas Sillamäe Kalev kodustaadionil Jõhvi Lokomotivi 2:0.  Praegu kolmandal kohal olev Nõmme Kalju kaotas aga dramaatilise süžeega mängus 2:3 liidrikohal olevale valitsevale meistrile Tallinna Levadiale. Nüüd jääb neljandal kohal olev Kalev Kaljust maha vaid kahe punktiga.

Samad meeskonnad lähevad omavahel kokku eelviimases voorus 1. novembril Tallinnas ja meeskond, kes selle mängu võidab, saab suure tõenäosusega sel hooajal kaela pronksmedalid. Tõsi, selleks tuleb võita ka ülejäänud mängud.

Kui 8. kohal oleva Tartu Tammeka peaks olema Kaleviga võrreldes ilmselgelt nõrgemast klassist, siis kuuendat kohta hoidva Paide alistamine oktoobrilõpu ilmaoludes ei pruugi sugugi lihtsalt käia. Tabeliseis võib  kujuneda selliseks, et ka Kalju alistamine ei garanteeriks veel Sillamäele medaleid. Kui Kalju ülejäänud mängud võidab, tuleb Sillamäel viimases voorus jagu saada ka Tallinna Florast.

Kuue punktiga tabelis eespool olevat Florat on samuti teoreetiliselt veel võimalik püüda, ent selleks peab  Flora kaotama ka Levadiale.

Kalevi jaoks on medalile jõudmise marsruut selge nagu silmapesuvesi − tuleb võita kõik neli järelejäänud mängu ja siis pole mingit tähtsust, mida konkurendid teevad.

Punased kaardid välkusid

Kalev on pärast 0:1 allajäämist Levadiale võitnud järjest kolm mängu, mille käigus pole endale lastud lüüa ühtegi väravat. Samas ei ole meeskond viimastes kohtumistes näidanud nii võimast ülekaalu nagu augustikuistes mängudes. Kodustelt rivaalidelt Narva Transilt ja Jõhvi Lokomotivilt hädavajaliku kolme punkti väljapigistamine on olnud üsna närvesööv.

Kui Narva vastu saadi võiduvärav neli minutit enne kohtumise lõppu, siis Lokomotiviga läks pisut kergemalt. Esimene poolaeg lõppes väravateta viigiga ja jäi eelkõige meelde 36. minutil toimunud rüselusega. Lokomotivi mängija Dmitri Smirnov peatas jõhkra veaga Sillamäe poolkaitsja Kirilo Silitši, kes selle peale talle liiga teinud vastasega arveid õiendama kippus. Kohtunik näitas mõlemale mehele punast kaarti.

Teisel poolajal kasutas Jevgeni Kabajev ära kaks tekkinud võimalust ja kindlustas Sillamäele 2:0 võidu ning samas oma liidrikohta väravaküttide pingereas. Tal on nüüd kirjas 32 tabamust ja edumaa järgmiste ees üheksa väravat.

Narva Transil oli võimalus kerkida tabelis seitsmendalt kohalt kuuendaks, kuid selleks tulnuks laupäeval kodus võita Paidet. Tulemuseks jäi aga 0:0. Vahe on küll endiselt vaid üks punkt, kuid möödumisvõimalusi on jäänud napilt, sest järelejäänud mängudes on Narval tugevamad vastased kui Paidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles