Lavrentjevi tõrjed viisid Sillamäe karikasarjas edasi

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest hooajast Sillamäe Kaleviga liitunud Mihhail Lavrentjev tõusis tänule penaltitõrjele võiduka karikamängu kangelaseks.
Sellest hooajast Sillamäe Kaleviga liitunud Mihhail Lavrentjev tõusis tänule penaltitõrjele võiduka karikamängu kangelaseks. Foto: Matti Kämärä

Eelkõige tänu väravavaht Mihhail Lavrentjevi suurepärasele tegutsemisele alistas Sillamäe Kalev karikasarjas eile õhtul penaltiseeriaga 4:2 Tallinna Infoneti, kelle jaoks kustusid sellega võimalused püüda järgmisel aastal eurosarja kohta. 

Evald Tipneri sarjas kaheksa parema sekka edasijõudmise tegi vastane Sillamäe Kalevi jaoks jõudu- ja närvesöövaks. Nulli kraadi lähedases ja tuulises ilmas tuli mängijatel palli taga ajada kaks tundi, kuna ei normaal- ega lisaajal ei õnnestunud kummalgi meeskonnal skoori avada. Korralikult said külmetada ka sadakond truud poolehoidjat.

Aimas löögisuuna ära

Võitjat selgitavat penaltiseeriat asuti lööma siis, kui sadamalinnas juba hämardus. Sillamäe Kalevi kangelaseks tõusis väravavaht Mihhail Lavrentjev, kes tõrjus esimesena lööma läinud Infoneti kogenud poolkaitsja 34aastase Deniss Malovi penalti.

Sillamäe poolelt lõid samas nii Jevgeni Kabajev, Andrei Sidorenkov kui Nikolai Mašitšev pallid kindlalt väravasse. Infoneti kolmas lööja Artjom Dmitrijev ei suutnud aga Lavrentjevit üle mängida ja lõi palli mööda. Närvesöövas mängus tõi Sillamäele õnneliku lõpu Aleksandr Volodini täpne pommlöök lati alla.

Mihhail Lavrentjev rääkis pärast kohtumist Põhjarannikule, et teades kohtumise olulisust ja vastase sitkust, harjutas meeskond penaltite löömist viimastel treeningutel sageli. "Küllap oli meil ka õnne," ütles ta, lisades, et näiteks Malovi penalti õnnestus tal tõrjuda tänu sellele, et aimas ära löögisuuna.

Tuleb kiiresti taastuda

Viimastes kohtumistes on Lavrentjev olnud heas hoos ja peatreener Sergei Frantsev on üha sagedamini valinud just teda põhikoosseisu. Lisaks penaltitele tegi Lavrentjev eile veel mitu head tõrjet, lükates näiteks esimese poolaja lõpus üle lati värava ülanurga suunas teel olnud palli.

"Vorm on tõesti praegu hea, aga ma ei ütleks, et olen praegu põhiväravaht. Oleme Mihhail Starodubtseviga võrdsed ja peatreener otsustab iga mängu eel, kumma meist ta platsile saadab," sõnas ta.

Väravavahi sõnul kulutas pikk mäng rasketes ilmaoludes kogu meeskonnal palju jõudu. "Väga külm oli. Kuna mängus väravaolukordi palju ei olnud, pidin pidevalt võimlema, et oleksin valmis vajalikul hetkel tegutsema," sõnas ta.

Lavrentjev pidas tähtsaks korralikult taastuda laupäeval toimuvaks liigamänguks Paide linnameeskonnaga  (samas meeskonnas oli ta väravavaht eelmisel hooajal). "Kolmapäeval on puhkepäev, neljapäeval ja reedel kergemad trennid," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles