Sillamäe Kalev hoiab põnevust hooaja lõpuni

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistriliiga väravakuningas Jevgeni Kabajev kasvatas laupäevases kohtumises oma väravate arvet veel kahe võrra − nüüd on tal sel hooajal kirjas juba 35 tabamust.
Eesti meistriliiga väravakuningas Jevgeni Kabajev kasvatas laupäevases kohtumises oma väravate arvet veel kahe võrra − nüüd on tal sel hooajal kirjas juba 35 tabamust. Foto: Matti Kämärä

Laupäeval kodus 4:0 Paide linnameeskonna alistanud Sillamäe Kalev püsib endiselt meistriliigas suures mängus, ent medalite võitmiseks tuleb kahes viimases mängus jagu saada nii Nõmme Kaljust kui Tallinna Florast. 

Sillamäe Kalevi hiilgav seeria sai jätku laupäeval, kui kodusel kunstmurul mängiti Paide linnameeskond üle pealtnäha suuremate raskusteta, olgugi et alles mõned päevad tagasi peeti kurnav lisaajale läinud mäng karikasarjas Infonetiga.

Kabajev skooris taas 

Nullkraadises ja tuulises ilmas toimunud kohtumises võttis pinged varakult maha meistriliiga väravakuningas Jevgeni Kabajev, kes juba 3. minutil skoori avas. Teisel poolajal kasvatas Kabajev nii eduseisu kui ka oma väravate arvet meistriliigas, mis ulatub nüüd juba 35ni. Peale tema tegid skoori ka keskkaitsja Mindaugas Bagužis ja vahetusest sekkunud ründaja Jaroslav Kvassov.

Nüüdseks on Kalev viimasest 14 mängust võtnud võidu koguni 13 korral. Muljetavaldavalt võimas on ka väravate vahe  48:7. Väravavaht Mihhail Lavrentjevi ja kaitseliini head tööd ilmestab fakt, et viimases kümnes mängus on Sillamäele löödud vaid kolm väravat.

Need numbrid räägivad  selget keelt, et Ida-Viru klubi on  võtnud sügisel üles ägeda hoo, millega kulgetakse sihikindlalt medalikursil. Ent hooaja esimeses pooles kaotatut on maru raske tagasi võita ja kuigi Kalev hingab medalikolmikule kuklasse, ei ole kindlat veel midagi.

Küll aga on tabeliseis selles mõttes lootusrikas, et medalivõit oleneb eelkõige Sillamäe mängijatest endist. Kui Kalev suudab eeloleval laupäeval võõrsil alistada nii Nõmme Kalju kui nädal aega hiljem Tallinna Flora, tulevad sel hooajal Ida-Virumaale hõbemedalid. Piisab aga üks neist kahest mängust kaotada või ka viiki mängida ning  siis ei tasu kõrgemast kui neljandast kohast unistada. Teoreetiliselt on Sillamäel veel võimalik võita ka meistritiitel, ent väheusutav, et praegu liidrikohta hoidev Levadia kaotaks mõlemad viimased mängud.

Lokomotiv ohutsoonist väljas

Jõhvi Lokomotiv sai laupäeval Ahtmes gümnaasiumi kunstmurul hakkama Tartu Tammeka alistamisega 2:0. Jõhvi meeskond pääses 14. minutil juhtima tartlaste omaväravast. Pärast 37. minutit tekkis platsile rohkem ruumi, sest kohtunik eemaldas mängust omavahel kisklema läinud Tammeka mängija Rasmus Tautsi ja Lokomotivi kaitsja Deniss Kulikovi.

Kohtumise lõpuminutitel kindlustas Jõhvi eduseisu meeskonnaga alles suvel liitunud Peterburi ründaja Aleksandr Nikulin, kes lõi Eesti meistriliigas oma kuuenda värava ja tõusis ka oma meeskonna suurimaks väravakütiks.

Selle võiduga kindlustas Lokomotiv meistriliigas üheksanda koha, sest edu viimasel kohal oleva hooaja teises pooles vaid ridamisi kaotusi saanud Tallinna Kalevi ees kasvas kuuele punktile. See tähendab, et Lokomotiv ei lange otse meistriliigast välja, vaid läheb üleminekumängudele, kus talle tuleb esiliigast vastu tõenäoliselt Viljandi Tulevik või Rakvere Tarvas. Mängud peetakse 16. ja 22. novembril ning koha meistriliigas saab järgmiseks hooajaks meeskond, kes on parem kahe mängu kokkuvõttes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles