NÄDALA KUJU ⟩ Aet Kiisla

Põhjarannik
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

"Need inimesed peavad puhta ogarad olema." "See on sadomasolik kivipall kuubis."

Umbes selliseid reaktsioone võib kuulda kuue päeva jooksul osalejate kohta. See on 144 tundi kestev katsumus, mille tegi nüüd Ungari Balatoni järve ääres vähem kui ühe kilomeetri pikkust ringi tiirutades läbi ka Narva kolledži õppejõud Aet Kiisla, kellest alles viis aastat tagasi jooksuhuviline sai.

Kuue päeva jooks ei ole ilmselt tervisesport, sest sellist keha ja organismi kurnamist arstid ei soovita. Aga kindlasti ei ole see ka lihtsalt tuim punnitamine kuni nõrkemiseni. Edu saavutamiseks on vaja eelkõige mõistust, põhjalikku ettevalmistust ja iseenda tunnetamist. Omamoodi jalgadega male − need, kes käike ette ei arvesta, kaua ei kesta.

Ka Kiisla on sellele katsumusele lähenenud üsna akadeemilisel moel, püüdes eelnevalt nii palju kui võimalik teooriat endale selgeks teha. Aga see ei asenda praktikat, mille saab vaid seda ise kogedes.

Kiisla sihikindlus on imetlusväärne ja kogu Eestis oli talle nende päevade jooksul ohtralt kaasaelajaid. Aga ta ise ütleb selle kohta, et see oli omamoodi puhkuse vorm ja tal ei ole kahtlustki, et teeb seda veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles