Rindeajakirjanik Margus Martin: “Ainult loll ei tunne hirmu”

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Järva Teataja fotograaf Dmitri Kotjuh (vasakul) ja Postimehe ajakirjanik Margus Martin Kiievis.
Järva Teataja fotograaf Dmitri Kotjuh (vasakul) ja Postimehe ajakirjanik Margus Martin Kiievis. Foto: Dmitri Kotjuh / Scanpix

Virumaa Teataja endise ja Postimehe praeguse ajakirjaniku Margus Martini nädalapikkuseks plaanitud komandeering Ukrainasse kestis alanud sõja tõttu ligi kuu. Martiini, nii me teda kõik kutsume, nägi väga lähedalt surma, jooksis pommiplahvatuste eest varjendisse ja oli tunnistajaks ukrainlaste meeletule vastupanutahtele. Ning veel: Margus on kuu jooksul tublisti kõhnemaks jäänud. Ta ise arvab, et kaotas Ukrainas viibimise ajal oma kümme kilo.

Margus Martin pidi pärast nädalapikkust komandeeringut Ukrainast tagasi tulema 23. veebruaril. Aga kuna sündmused arenesid omasoodu, sealhulgas tunnustas Venemaa president Putin vahetult enne sõja algust Donetski ja Luganski "rahvavabariiki", otsustati komandeeringut pikendada.

Tema, Järva Teataja fotograaf Dmitri Kotjuh, kelle juured on Ukrainas, ja Postimehe vilunud "rindereporter" Jaanus Piirsalu jäid Kiievisse ning edastasid sealt ja teistest linnadest Eestisse uudiseid. Eelmise nädala alguses tuli seltskond kodumaale tagasi, nende asemele läksid Postimehest fotograaf Erik Prozes ja ajakirjanik Raul Ranne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles