TÄNAVAKÜSITLUS Kas pooldate Eestisse tuumaelektrijaama rajamist?

Põhjarannik
Copy
Foto: Fermi Energia
Foto: Peeter Lilleväli

Toivo Loide, ettevõtja:

Minu tänaste teadmiste valguses pigem jah. Energiat on vaja ja mida aeg edasi, seda rohkem. Palju räägitud tuul ja päike ei suuda 24/7/365 tagada, et elektriautode ja tarbijate vajadused saaks igal ajahetkel rahuldatud.

Foto: Peeter Lilleväli

Ain Kukk, pensionär:

Elektrit on muidugi vaja, aga sellist, millele hammas peale hakkab. Mina praegu juba tunnen, et piir on käes ja maksta raske. Nii et ennekõike on vaja selgeks teha, mis oleks ehitamise ja pärast elektri hinna mõttes parim variant.

Foto: Peeter Lilleväli

Rita Bogdanova, pensionär:

Mina ei ole tuumaenergia fänn, nii et pigem ei poolda. Ukrainas toimuv näitab, et isegi kui tavakasutuses võib jaam olla üliturvaline, on ta sõjaliselt väga kergesti haavatav ja siis on katastroof käes.

Foto: Peeter Lilleväli

Kaido Türkson, ettevõtja:

Pole olemas ideaali, kus elame moodsalt ning samas on kõikjal lilled ja linnulaul. Seega vist on tuumaelektrijaam tänase seisuga parim variant. Vanasti olid reaktorid suure tootlikkusega, kuid nüüd olevat Eesti jaoks sobiva suurusega jaamamoodulid olemas.

Foto: Peeter Lilleväli

Janno Kasemaa, ametnik:

Elektrienergia puudujääk ja seetõttu kõrge hind on igapäevaselt tajutavad ning midagi tuleb ette võtta. Eks kaaluda tuleb erinevaid variante ning kui keskkonnaküsimused saavad lahendatud, siis võiks tõesti tuumaelektrijaama ehitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles