JUHTKIRI Kasutagem üha avarduvaid kultuurist osasaamise võimalusi

Põhjarannik
Copy
Üks menukamaid Ida-Virumaa suve kultuurisündmusi on Rannapungerjal toimuv Tuletorni kontsert.
Üks menukamaid Ida-Virumaa suve kultuurisündmusi on Rannapungerjal toimuv Tuletorni kontsert. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lõppev nädal on toonud uudiseid mitmetest uutest võimalustest vaba aja sisukaks veetmiseks Ida-Virumaal.

Sillamäel avas lõpuks väravad pikk aega tehtud ja ka üle Eesti poleemikat tekitanud Sillamäe kui salapärase linna teemapark. Saka mõisas sai valmis klaasseintega talveaed, mis võimaldab arendada kultuuri- ja konverentsiturismi. Toilas saab nüüdsest teha virtuaalse rännaku ka kunagise Oru lossi keldriruumides. Iisakus on kohe-kohe lõppemas staadioni rekonstrueerimine. Algamas on mitmete uute hotellide ehitamine.

Sillamäel on sel nädalavahetusel linna- ja merepäevad, Vasknarvast algab laupäeval sisevete festival, lisaks toimuvad mitmel pool suvefestivali "Seitsme linna muusika" kontserdid ning ohtralt põnevaid kultuuri- ja spordisündmusi seisab sel suvel ja sügisel veel ees.

Kõik see rikastab Ida-Virumaa elukeskkonda ja muudab siinse elu huvitavamaks.

Samas nende positiivsete uudiste kõrval sai reedel avalikuks ka statistikaameti uuring, millest selgus, et Ida-Virumaa elanikud on kõige passiivsemad kultuurielus osalejad võrdluses kõigi teiste Eesti maakondadega.

Muidugi võib Ida-Virumaa puhul tuua madalama aktiivsuse põhjuseks ka piirkonnas valitseva suure tööpuuduse ja Eesti keskmisest madalama palgataseme. Kuid seejuures tuleb arvestada, et väga palju kultuuri- ja spordisündmusi toimub Ida-Virumaal tasuta.

Eks paljud siin kandis korraldatavad sündmused ja valmivad uue objektid teenivad ka seda eesmärki, et Ida-Virumaale tuleks varasemast rohkem turiste. Kuid samas on mõeldud need ka selleks, et kohalikud inimesed neist osa saaksid.

Mida suurem on kohapealne huvi, seda rohkem on võimalusi nende ürituste korraldamiseks tulevikus. Seega tasub neist kinni hakata.

Tagasi üles