NÄDALA KUJU Jaan Toots

Copy
Jaan Toots.
Jaan Toots. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnapea on ametis rahamurede lahendamisega. Juba kolmandat korda ametiaja jooksul küsis ta sel nädalal valitsuselt raha, et teha korda Narva Aleksandri suurkirik.

Seekord on argument tugev: tuleval aastal toimub Narvas ülemaailmne väliseestlaste festival ehk ESTO päevad. Ja kui üks Narva linna arhitektuuriline uhkus, Aleksandri kirik korda ei saa, on piinlik. Kevadel küsis Narva meer siseministrilt pool miljonit, et teha korda kiriku põrand, et seal saaks läbi viia võidupüha jumalateenistust. Raha ei antud, jumalateenistus toimus. Seekord küsib ta 3,5 miljonit.

Samal ajal on Toots asunud agaralt otsima kokkuhoiukohti linnaeelarves ning teinud linnaametitele ülesandeks leida kokkuhoiuvõimalusi igapäevases linnajuhtimises. Ettepanekuid on tulnud seinast seina, alates ametnikele pudelivee ja lauatelefonide teenuse ostmise lõpetamisest kuni nende kindlatel päevadel kodutööle saatmiseni, et nad põhitöökohal vähem kommunaalkulusd tekitaks. Eks näis, kas linnapea leiab siit rakendust väärivaid ettepanekuid või tuleb leida tõhusamaid kokkuhoiumeetmeid.

Tagasi üles