JUHTKIRI: Kohtla-Järve saadikud halbade valikute ees

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve linnavolikogu aseesimees Arne Berendsen ja esimees Riina Ivanova.
Kohtla-Järve linnavolikogu aseesimees Arne Berendsen ja esimees Riina Ivanova. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järvele Järve linnaosasse uue spordikeskuse rajamine on olnud linnajuhtide unistus juba sajandi algusest.

Ligemale paarikümne aasta jooksul on linnavalitsuse laual olnud kümneid eskiise ja makette. Kui mõned aastad tagasi sai Kohtla-Järve linn piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist Euroopa Liidult 6,7 miljonit eurot niinimetatud spordiküla rajamiseks kolmes etapis, näis, et lõpuks ometi nihkub ettevõtmine surnud punktist edasi ja ammune unistust saab teoks.

Paraku ootasid ees uued karid. Aega kulus suurte toetustega kaasnevast keerukast bürokraatiamerest läbiujumiseks. Ent tõelised šokid hakkasid tulema siis, kui järjepanu sai ilmsiks, et ujula ja saalidega spordikeskuse, staadioni, kunstmuruväljaku ja veel palju muu kavandatu ehitamine maksab mitu korda rohkem, kui oli arvestatud.

On olnud ka ebaõnne, et hankeid varem korraldada ei õnnestunud, kui olnuks võimalik saada soodsamaid hindu, kuid ilmselge on seegi, et liiga suurt tükki haarates tehti ka mingeid põhimõttelisi valearvestusi. 

Tänasel erakorralisel istungil on saadikud valiku ees, kas panna kümme miljonit eurot juurde ja saada vähemasti ujulagi koos tennise- ja jõusaaliga või oodata edasi ning siis on oht, et sama raha eest saab veelgi vähem. Samas tuleb saadikutel mõelda ka sellele, et kui spordikeskusele läheb veel üle kümne miljoni, siis mis tulevikus seetõttu linnas tegemata jääb. Pikalt mõelda pole aega ja häid valikuid pole

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles