Meie kõigi võit!

Kadri Jalonen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Jalonen, Ida-Virumaa turismikoordinaator
Kadri Jalonen, Ida-Virumaa turismikoordinaator Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa sai 8. veebruaril  Eesti turismi Oscari − Eesti parima turismitegija tiitli. Ütlen Ülane Vilumetsa sõnadega: see on meie kõigi võit! 

Kuldne tahvel anti üle minule, kuna mul on Ida-Virumaa ettevõtluskeskuses au koordineerida Eesti parimat piirkondlikku turismimeeskonda − Ida-Viru turismiklastrit. Aga Ülane ja paljud teised idavirukad tunnevad, et see on meie kõigi võit. Õiglus on jalule seatud: inetu pardipoja asemel nähakse meis nüüd lõpuks seda, mida me ise näeme − kaunist, silmatorkavat ja erakordset luike.

Ida-Viru teeb parasjagu turismis arenguhüpet. Seda veavad eest Ida-Viru turismiklaster ning selle partnerid. See on erakordne pingutus nii ühises turunduses kui ka kõigile partneritele endile. Meie turismiettevõtted teevad tõeliselt suuri asju. Näiteks Kiviõli tuhamäest on saanud üks Eesti popimaid aktiivse vaba aja veetmise paiku. Kauksi puhkemajast võib avastada maitseseiklusi maa seest, metsadest, soodest ja kust tahes. Aga selliseid erilisi tegijaid on vähemalt poolsada. Meil on abiks Eesti parimad turundusprofessionaalid marketingi instituudist: Anu-Mall Naarits ning tema meeskond. Ning meie sihikindlus on veennud ka toetuste andjaid.

Veel 2016. aasta aprillis oli Ida-Viru Eesti meediapildis järjepidevalt must lammas. Kui Kanal 2 tõi ekraanile erisaate Ida-Virumaast kui katastroofipiirkonnast, sai turismiklastril mõõt täis. Töötasime välja kampaania "Tere tulemast katastroofipiirkonda!". Paar häält jäi konsensusest puudu, et see ka ellu viia.

Teine asi, mis eriti head meelt teeb, on see, et turismiinimesed üle Eesti meile siiralt kaasa elavad. Autasustamistseremoonial, kus minu kaasnominendid mind õnnitlesid, ütles Saaremaa loodus- ja pärimusturismi edendaja Maarika Toomel Naagel, et tema meelest läks auhind õigesse kohta ja talle väga meeldib Ida-Virumaa! Seda, et auhind läks õigesse kohta, ütlesid kolleegid üle terve Eesti: Lõuna-Eestist saarteni, Peipsimaalt Pärnu ja Harjumaani. Ning Soomest ja Venemaaltki. Küll on tore, et Eesti turismifirmade liit on ligi 30 aastat tunnustanud Eesti turismi parimaid − see annab jõudu ja eneseusku. Ida-Virumaal on palju-palju sõpru!

Seiklus alles algab...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles