Meil on Jõhvis toimuva pärast häbi

Jõhvi tantsrühm Gevi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi rahvatantsurühm Gevi on nördinud, et vallavalitsus ründab üht nende liiget, raamatukogu direktorit Ingrid Spitzi.
Jõhvi rahvatantsurühm Gevi on nördinud, et vallavalitsus ründab üht nende liiget, raamatukogu direktorit Ingrid Spitzi. Foto: Erakogu

"SALUS POPULI SUPREMA LEX" ("Rahva hüve olgu kõrgeim seadus", Cicero).

See ladinakeelne väljend on Jõhvi vallavalitsuse seinale jäädvustatud.

Lugupeetud Jõhvi vallaisandad! Kas olete oma suurepäraseid mõtteid täis pea korraks tõstnud ja sellele lausele ka mõelnud ning aru saanud, mida see sisuliselt tähendab?

Ida-Virumaa kohalikelt, kogemustega spetsialistidelt tõmmatakse tool alt, tuues tegutsemismotiiviks suure janu muutuste järele. Antakse küll positiivne hinnang tehtud tööle, kuid samal ajal kitsendatakse piiramisrõngast. Kiidusõnad staažikale töötajale on asendunud muutuste soovi ettekäändel "ettepanekuga" töölt lahkuda. Esimene küsimus järjekordse ohvri peas, kuuldes tehtud otsusest, jääb vastuseta. "Jumal, Sa näed, aga Sa ei mürista" vastandub jõhvilaste appikarjele "Jumal, ma näen, aga ma ei saa". Enam ei teata, milline käsk hommepäev kõrgemalt poolt tuleb ning kas istmealune on tööle minnes kindel või juba logiseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles