JUHTKIRI: Kui seda Voronovi vaid ees ei oleks...

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Voronov on suutnud punuda Narvas sellise võimusüsteemi, mille peale pole siiani hakanud ühegi erakonna hammas.
Aleksei Voronov on suutnud punuda Narvas sellise võimusüsteemi, mille peale pole siiani hakanud ühegi erakonna hammas. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Praegu trellide taha isoleeritud korruptsioonikuritegude kahtlustuse saanud Aleksei Voronov on muutunud peaaegu müütiliseks tegelaseks.

Aastakümneid tagasi Sillamäe komsomolitegelasena oma karjääri alustanud mees on suutnud oma mõju alla saada enamiku Narva volikogu saadikuid. Tal on õnnestunud Narva vee-ettevõtte juhina korraldada endale palk, mille lähedalegi ei küüni ei peaminister ega president.

Ta näitas läinud suvel koha kätte ka Keskerakonna esimehele Jüri Ratasele, kui too  püüdis mõjutada teda ja veel seitset volikogu liiget eelmise korruptsioonikahtlustuse tõttu volikogust uurimise ajaks lahkuma. Ta lahkuski, aga mitte volikogust, vaid Keskerakonnast ja võttis endaga kaasa ka suure hulga teisi seniseid keskerakondlasi.

Ta tõmbas kriipsu peale Narva kandideerimisele kultuuripealinnaks ja tõrjus ametist ka ühel hetkel kuulekuse kaotanud linnapea Tarmo Tammiste, kes oli selles ametis olnud 17 aastat. 

Enamik Ida-Viru ringkonnas riigikogusse kandideerinud erakondade esinumbreid andis Põhjarannikus ilmunud intervjuudes mõista, et Narvas on keeruline midagi paremuse poole muuta, kuni seda linna valitseb Voronov oma punutud valitsemissüsteemiga.

Kas ja kuidas hakkab nüüd, mil kohus otsustas jätta Voronovi kaheks kuuks  eeluurimise ajaks vahi alla, toimuma selle süsteemi kiirlammutus? Kui palju õnnestub näiteks Keskerakonnal veenda enda hulka tagasi neid volikogu liikmeid, kes Voronovi väidetava mõjuvõimu tõttu temaga kaasa läksid? Kellest saab Narva uus linnapea või tekib vanal võimalus ametisse naasta?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles