Stardijoonel üllatusteta

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nüüd, kus on selgumas, keda erakonnad Ida-Virumaal valimislahingusse toovad, saab prognoosida, et põhimõttelisi muutusi tulemustes neli aastat tagasi toimunud valimistega võrreldes ei ole põhjust oodata.

Keskerakond on nagu ikka viimastel valimistel siin maakonnas kindel favoriit ja ülekaalukas võit tuleb kõigi eelduste järgi ka seekord. Küsimus on vaid nüansis, kas see võit tuleb sama suur, tsipa suurem  või väiksem. Europarlamendi valimistel ülivõimsalt esinenud Yana Toomi puhul on huvipakkuv eelkõige see, kas siinsed valijad annavad oma hääle talle sama lahkelt  ka siis, kui teavad, et ta riigikogusse ei lähe. Samuti lisab põnevust, kellelt siinsetest  tuntud keskerakondlastest Toom nüüd hääli vähemaks rehitseb. Mõnevõrra kummalisena mõjub tänavaplakatitel üleskutse valijatele anda võimalus teiste seas ka Mihhailile ja Valerile, teades, et nii Stalnuhhin kui Korb on riigikogus olnud juba mitu koosseisu.

Sotsidelt on põhjust oodata kõige suuremat tulemuse parandamist võrreldes 2011. aastaga. Tollane poliitiline kollanokk Jevgeni Ossinovski on nüüdseks tõusnud juba ministriks ja üheks oma erakonna juhtfiguuriks. Ka erakonna kohalik organisatsioon on pisut tugevam ja tegusam kui eelmiste valimiste ajal.

Reformierakonna ja IRLi jaoks on taas põhiküsimuseks, kas õnnestub Ida-Virust üle noatera üks mandaat kätte saada või mitte. Mõlemad on selle eesmärgi nimel olnud sunnitud kohalike häältepüüdjate nappuse tõttu tooma appi "võõrmängijaid" ja panustama kõvasti kampaaniasse. Tauno Võhmari viimase hetke üleminek IRLi lisab sellele duellile vürtsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles