Tänavad kui kuumaastik

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõikuva temperatuuriga talveilmad, kus plusskraadid vahelduvad miinustega, on muutnud meie teed ja tänavad muhklikuks, auklikuks ja libedaks. Vahepeal hakkas tekkima tunne, et meie tänavaid enam ei hooldatagi. Kuna korralikku lumesadu pole ammu olnud, siis on tänavahooldajail kange kiusatus kokku hoida: muhklik ja auklik tänav lõhub küll autosid, kuid on siiski kuidagi läbitav. Libedus kukutab küll inimesi, kuid see on ju talv ja talvel ongi libe, võidakse väita.

Siiski on olukord tekitanud väga palju pahameelt: inimesed pöörduvad omavalitsustesse ning kurjustavad internetis.

Kui Jõhvi vallavalitsuse majandusnõunik Aivo Tamm sel nädalal linna eramupiirkonnas oma ametimaasturiga sõites auto põhjaga vastu jääkonarust käis, oli see viimane piisk karikasse, et helistada teede ja tänavate hoolduse eest vastutavasse ettevõttesse ning nõuda sellelt korralikku tööd. Eile õhtul lihvis sahk seepeale juba tänavaid.

Peale Jõhvi on teema tõsiselt kerkinud ka Narva linnavalitsuses − piirilinna elanikudki pole tänavatega rahul.

Kas see kõik tähendab, et meie omavalitsustes on järelevalve tänavapuhastuse kvaliteedi üle ebapiisav? Iga uus töökoht omavalitsuses on lisakoorem meie kõigi rahakotile. Ja pealegi: parimad järelevalvajad on linnakodanikud, kes iga päev kindlaid teid ja tänavaid kasutavad, kuhu ametnikud ei pruugi paraku nii tihti sattuda. Seetõttu saame me kõik olukorda muuta, andes omavalitsusele või teehooldusfirmale kohe teada, missugused teed ja tänavad on unarusse jäetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles