Esinumbrid röntgenis

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhjarannik hakkab tänasest avaldama kuueosalist intervjuude sarja  riigikogusse kandideerivate erakondade Ida-Virumaa esinumbritega. Pikemad usutlused ilmuvad järgemööda siin maakonnas neil valimistel täisnimekirjaga konkureerivate erakondade esinumbritega.

Need ei ole vastajatele mugavad paraadintervjuud. Võimaluse kõrval lahti rääkida ja  selgitada oma programmide põhilisi kavatsusi tuleb esinumbritel anda vastuseid küsimustele, mida valimisreklaamidest üldjuhul ei leia. Kõigi nende lugude läbiv põhiteema on, kuidas ja mille arvelt kavatsetakse erakondade heldetele lubadustele rahalist katet leida. Kuivõrd hästi kandidaadid sellega hakkama saavad ja kuivõrd usutavate ning veenvatena mõjuvad, saab lugeja ise otsustada.

Tegu on omalaadse röntgeniga, kus püüame esile tuua ka lubaduste küsitavad, vastuolulised ja varjatud küljed. Esinumber on iga erakonna nii-öelda firmanägu konkreetses valimisringkonnas. Säärastes intervjuudes peaksid  vastuste stiil,  sõnakasutus, konkreetsus ja avameelsus peegeldama küllaltki mitmekülgselt ka selle erakonna olemust. Selline intervjuude sari peaks näitama erakondi ja kandidaate tavalisest natuke teistsuguse nurga alt.

Peamine, et see ergutaks ka valijaid  kõikvõimalike loosungite, lubaduste ja nende täitmise võimalikkuse üle rohkem mõtlema ning selle põhjal valimistel parimat otsust tegema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles