Ka lõunapiirkond vajab arengut

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimastel aastatel Ida-Virumaa arengut puudutavad kõikvõimalikud projektid on peamiselt kätkenud endas piirkondi,  mis jäävad meie maakonna põhjaossa. See on ka paljuski mõistetav, sest lõviosa maakonna elanikest asubki põhjaosas. Tänases Põhjarannikus tõdeb ka maavanem Andres Noormägi, et järgmise viie aasta jooksul tuleb rohkem tähelepanu pöörata Peipsi piirkonna arengule.

Hiljuti valitsuses heakskiidu saanud Ida-Virumaa uus riiklik tegevuskava ei puuduta samuti eriti lõunapoolseid valdu ning meile teadaolevalt oli sellele asjaolule valitsuskabinetis tähelepanu pööranud ka Kohtla-Järvelt pärit rahandusminister Maris Lauri.

Aga tunnistagem, et Peipsi piirkond on üks meie mitmenäolise maakonna pärle, mida annaks edukalt lihvida eelkõige turismisektori arenguks.

Kahtlemata on aga üheks piirkonna vaevalise arengu põhjuseks maakonna lõunavaldade väiksus ja võimekus rahastuskõlblikke projekte esitada. Oleme näinud sealkandis neidki omavalitsusjuhte, kelle hoiak on olnud umbes selline, et igasugu puhkajate ja sissesõitnutega kaasnevad vaid probleemid kohalikele.

Tundub siiski, et selline mõtteviis on minevik ning üheks oluliseks märgiks sellest on ka kauni Kauksi ranniku promenaadi ja rannahoone rajamise kava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles