Kümnesse panek

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suur huvi − üle kolme soovija kohale − näitab selgelt, et Tartu ülikooli Narva kolledž pani kümnesse, kui otsustas avada uue eriala − infotehnoloogiliste süsteemide arendus.

Teades eelnevate aastate põhjal, milleks Narva kolledž võimeline ja suuteline on, ei tohiks tekkida kahtlusi ka selle eriala õpetamise kvaliteedis. Pealegi on kolledži partneriteks selle õppekava puhul IT kolledž ja Tartu ülikooli arvutiteaduste instituut.

Võimalus saada kohapeal head rakenduslikku kõrgharidust on üks võtmetegureid, millega saavutada, et edasipüüdlikud noored idavirulased oma tulevikku  kodumaakonnaga seoksid.

Hea, et Tartu ülikoolil on kolledž Narvas ja Tallinna tehnikaülikoolil Kohtla-Järvel Virumaa kolledž. Kuigi päevakorral on olnud veel mitmete õppeasutuste Ida-Virumaale loomine või ületoomine, ei ole neist seni asja saanud. Arvestades elanike arvu vähenemistrendi ja aina suuremat efektiivsuse jahti ka hariduses, ei ole neid ilmselt tulemaski.

Seda enam ongi mõistlik tee õppekavade arvu suurendamine olemasolevates kolledžites, mis on kõige eelduste järgi lihtsam ja odavam kui uute kolledžite või akadeemiate rajamine.  Samas saaks ikkagi täidetud põhiline eesmärk − luua kohalikele noortele kõrghariduse omandamiseks kodukandis mitmekesisemad võimalused.

Suur huvi infotehnoloogia eriala vastu võiks julgustada kaaluma mõlemat kolledžit edaspidi veelgi rohkem õpetatavate erialade valikut suurendama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles