Uue gümnaasiumi ootused

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uuele Jõhvi gümnaasiumile laoti ootuste koorem juba ammu enne seda, kui maja ise veel kerkimagi hakkas. Sest on ju skeptikutel lihtne öelda: ega betoon veel hariduse taset tõsta. Seepärast ongi kooli juhtkond eesotsas direktor Tarmo Valgepeaga algusest peale rääkinud sellest, et see tuleb hoopis teistmoodi kool, kus eiratakse paljusid traditsioonilisi tavasid ning lastakse õpilastel end vabamalt teostada, oodates samas neilt rohkem.

Kõrvaltvaatajale võib see kõik tunduda üsnagi arusaamatu ja äratada umbusku. Et kuidas siis nii: õpikuteadmised polegi enam esiplaanil ja õpilastel lastakse paljuski ise otsustada, millele nad rohkem tähelepanu pööravad? Ometigi on ju riiklikud õppekavad, eksamid.

Loodetavasti aga on kooli juhtkonnal endal arusaamad selged ning õpilaste inspireerimisele ja loovuse arendamisele rõhu asetamine ei lähe vastuollu nende ootustega, mida riik seab gümnaasiumi lõpetavatele noortele.

See, mis Jõhvi uues gümnaasiumis eile alguse sai, on üks päris suur eksperiment, millele meil kõigil tasuks kaasa elada. Uus maja, uus lähenemine õppetööle, katse muuta kooli siseelu kardinaalselt. Koolimaja avamisel sel esmaspäeval paistis pedagoogide silmadest optimistlikku sädet, mis tähendab, et nad usuvad uue gümnaasiumi tugevasse tulevikku. Miks muidu üldse siia tööle tulla? Aga selge on see, et uue gümnaasiumi sisu kvaliteet ei selgu praegu ega ka ühe õppeaasta jooksul, vaid kõige varem siis, kui esimene lend on siin kõik klassid läbi teinud ja uued tulijad ei kõhkle, sest teavad, et Jõhvi gümnaasiumis antakse head haridust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles