Narva linnavõimu tulised toolid

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arusaadav, et pärast eilset kohtuotsust, millega Edgar Savisaar kõrvaldati Tallinna linnapea ametist, on Eesti avalikkuse põhitähelepanu keskendunud sellele, mis saab pealinna valitsemisest edasi.

Ent samal ajal on üsna tähelepanuväärsed sündmused toimumas Eesti suuruselt kolmanda linna Narva juhtimises. Eilne teade abilinnapea Maksim Volkovi erruminekust, ilma et talle asendajatki oleks leitud, on järjekordne märk, et see, kuidas Narvas võimul olev Keskerakond linna juhib, meenutab pigem kaootilist Browni liikumist kui sihipärast tegevust.

Linnavalitsus sattus kummalisse olukorda suvel, kui kellegi valearvestuste tõttu ei õnnestunud mitmel korral liikmete puhkuste tõttu isegi planeeritud istungeid läbi viia. Üks abilinnapeadest Viktoria Lutus lahkus erimeelsuste tõttu ametist mullu novembris, asendaja leidmiseks kulus peaaegu aasta. Võib vaid panuseid teha, kui palju kulub aega Volkovist vabaks jäävale tulisele toolile uue inimese leidmiseks.

Meenutagem, et probleemid avaldusid juba vahetult pärast viimaseid kohalikke valimisi, mille järel polnud Keskerakonnal Narvas taas vajadust kellegagi võimu jagada, ent sobiva linnapea kandidaadi leidmine osutus suureks pähkliks.

Paljudele üllatuseks selle rolli vastu võtnud Edauard East pole järgnenud kahe aasta jooksul jätnud just väga veenvat muljet, et tegu oleks iseseisva otsuste tegijaga. East on küll alati viks, viisakas ja heade maneeridega, ent ta ümmarguselt ebakonkreetsed sõnavõtud viitavad sellele, et põhilisi otsuseid piirilinnas teeb keegi teine. Küsimus ongi, kes neid tagatubades teevad ning kelle huvide eest nad seisavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles