Udutamine turvalisusega

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eelmisel aastal politseis järjekordne reform käivitus, püüdsid ametivõimud võimalikku avalikku pahameelt ennetada. Pressiesindajad pandi tööle, kõrged politseiametnikud jagasid intervjuusid selle kohta, kuidas piirkonnapolitseinike arvu drastiline vähendamine tegelikult turvalisust märgatavalt suurendab jne. Argumendid ise olid segased, aga politseinikud esitasid neid nii veendunud ilmel, et ajakirjanikud rahunesid: küllap nad teavad, millest räägivad.

"Eesmärk on olemasolev reageerimisvõimekus säilitada, kuid võtta patrullimine piirkonnapolitseinikelt ära ning selle võrra vähendada piirkonnapolitseinike arvu," võttis aasta tagasi Põhjarannikule antud intervjuus muudatuste mõtte kokku toonane Ida politseiprefektuuri korrakaitsebüroo juht Veiko Randlaine.

Nüüd, aasta hiljem, on Ida-Virumaa omavalitsused otsustanud väljendada suurt muret politsei kahanenud võimekuse üle, väites, et allesjäänud politseinikud ei tule töökoormusega toime. Sama kurdavad ka piirkonnapolitseinikud ise, sest nende kaela on riputatud nii tohutu koormus, lisaks tavapärasele politseitööle ka näiteks arvamusartiklite kirjutamise kohustus ajakirjandusele.

Kahjuks ei õnnestunud meil tegelikult saada tänase loo juurde ametivõimudelt adekvaatset vastust olukorra selgitamiseks või lahenduse leidmiseks. Prefekt konstateeris lihtsalt, et olukord on selline, siseministeeriumist ei õnnestunud meil mitme päeva jooksul vastuseid saada. Loodetavasti suudab riik siiski olukorrale piisavat tähelepanu pöörata ning ei piirdu oma vastuses (kui need lõpuks leitakse) tühja udutamisega nagu aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles