Ei midagi uut

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridus- ja teadusministeerium on alustanud arutelu Ida-Virumaa kolme kutsekooli ühendamise teemal.

Riigi plaanis pole iseenesest midagi uut. Meenutame, et praegune Ida-Virumaa kutsehariduskeskus on sündinud mitme liitmise ja ümbernimetamise tulemusena. Esmalt ühendati 2003. aastal Jõhvi kutsekeskkool ja Eesti mäehariduskeskus ning moodustati Jõhvi ametikool. Kaks aastat hiljem liideti ametikooliga veel Kohtla-Järve polütehnikum ja Kohtla-Järve kutsekool.

Narva kutseõppekeskus loodi veelgi varem ja nelja kooli baasil. Mõlemad kutseõpet andvad asutused toimivad ammu ühe organismina.

Praegu kavandatavate ümberkorralduste tagajärjel jääksid nii Ida-Virumaa kutsehariduskeskus, Narva kutseõppekeskus kui Sillamäe kutsekool õppekohtadena alles, koondudes ühe mütsi alla juhtimise mõttes. Sellega soovib riik kui omanik ära hoida koolide omavahelise konkureerimise ja samade erialade õpetamise.

Plaan puudutab ligemale 3000 õppijat, mitutsada õpetajat ja hulka kohalikke tööandjaid. Seetõttu on oluline, et kaardid oleksid algusest peale laual, hoidmaks ära liigseid emotsioone.

Loodetavasti ei muutu diskussiooni põhiküsimuseks, kus hakkab istuma tulevase ühendkooli direktor, vaid tekib sisuline arutelu, kuidas tõsta reformi tulemusena kutsehariduse kvaliteeti. Sellest võidaksid nii õppijad, tööandjad kui maakond tervikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles