Prokuratuuri raske kaotus

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tuli Viru ringkonnaprokuratuurile kohtust järjekordne raske lahend, sest riigikohus mõistis osaliselt õigeks ühe Narva viimaste aastate suurema korruptsiooniasja peakangelase Fjodor Ovsjannikovi ning ülejäänud osas tühistas alamate kohtuastmete varasemad süüdimõistvad lahendid.

See juhtum on olnud pikka aega avalikkuse kõrgendatud tähelepanu all ning ilmselt ei valmista selline tulemus pettumust mitte ainult prokuratuurile, vaid ka üldsusele laiemalt ning õõnestab inimeste usku riigi võimesse korruptsiooniga võidelda. Muidugi, see pole veel lõplik lahend, sest ringkonnakohus peab konkurentsikuritegusid lahkavat kriminaalasja osa uuesti arutama hakkama.

Aga see on juba teine suurem korruptsioonijuhtum tänavu Ida-Virumaal, kus prokuratuur korruptsiooniasjas maksahaagi saab. See, et Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov koos tema eelkäija Jüri Kolloga maakohtus süüdi mõisteti, ei ole suureks lohutuseks selle eest, et kriminaalasja tegelik peategelane Nikolai Ossipenko koos oma ettevõttega süüpingist pääses. Seda enam, et ka Solovjovi puhul kestab kohtuvaidlus edasi.

Riigikohtu eilne otsus võib olla märgiliseks tähenduseks prokuratuurile veel ühes kuumas korruptsiooniasjas. Sest pannakse ju ka Jõhvi volikoguliikmele Allan Männile süüks, et ta käis omavalitsuse ametnikke mõjutamas ja ähvardamas. Riigikohus ütles selgelt: see iseenesest pole kuritegu. Aga selle loo puhul saame huvitavatest arengutest informeerida meie lugejaid ilmselt veel sel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles