JUHTKIRI: Ida-Virumaa kui suusamaa

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Veebruaris on saamas kinnitust, et Ida-Virumaa on tõusmas üheks Eesti olulisemaks suusatamise maakonnaks.

Kui läinud pühapäeval polnud Tamsalu-Neeruti maratoni võimalik Lääne-Virumaal korraldada, siis Ida-Viru "üüris" lahkesti välja oma rajad Pannjärvel ja tänavuse talve esimene maraton Eestis sai peetud. President Kersti Kaljulaidki oli kohal ja sai enne Peyongchangi suundumist, kus ta on tänaseks jõudnud suusatada ka olümpiaradadel, teha viimase eelproovi Kurtna järvede vahel.

Kogu see nädal on siin olnud justkui omapärane Alutaguse Tour de Ski: kolmapäeval võistlused Narvas, neljapäeval taas Pannjärvel, eile sõideti sealsamas Jõhvi koolide maraton, täna on seal Ida-Viru suurim talvine rahvaspordiüritus Alutaguse maraton, kus napi lume kiuste on korraldajad ja rajameistrid suutnud välja võluda Eesti suusasõprade selle talve suurima unistuse − 13 kilomeetrit klassikarada. Pühapäeval sõidetakse Pannjärve radadel aga võidu Illuka teeneka suusatreeneri Vello Liliumi karikatele.

Paralleelselt on vilgas tegevus käinud ka Kiviõli mäel, mis on kujunenud Eesti slaalomi ja lumelauasõitjate lemmikpaigaks kodumaal.

Alutaguse maratoni peakorraldajal Robert Peetsil on aga veelgi suuremad plaanid, nagu saab lugeda tänases Põhjarannikus olevast intervjuust temaga. Peets tahab viia Alutaguse maratoni rahvusvahelisse pikamaasuusatamise sarja, mis tooks siia igal aastal korra pool tuhat välismaist suusaturisti. Peets on tuntud järjekindla ja realistliku tegutsejana, tema juba tühje lubadusi ei loobi.

Tähelepanuväärne on, et eile avatud taliolümpiamängudel on stardis ka Ida-Virumaa suusataja. Kiviõlist pärit 38aastane kahe tütre ema Tatjana Mannima olümpiale jõudmine mitmetele tagasilöökidele vaatamata on hea näide sportlikust visadusest ja sihikindlusest. Täna hommikul alates kella 9st ja kahe järgneva nädala jooksul on põhjust talle pöialt hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles