Lokomotiv alustab uut tõusu Phoenixi nime all

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Ivanov on Jõhvi jalgpalliklubi eestvedaja olnud seitse viimast aastat. 

MATTI KÄMÄRÄ
Sergei Ivanov on Jõhvi jalgpalliklubi eestvedaja olnud seitse viimast aastat. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

2014. aastal korraks ka meistriliigasse kerkinud jalgpalliklubist Jõhvi Lokomotiv sai sel kevadel Jõhvi FC Phoenix, kes on seadnud lähiaastate eesmärgiks noorte jalgpallurite koolitamise. 

Klubi kauaaegne eestvedaja Sergei Ivanov ei salga, et nimevahetuse tingis sponsorite soov. "Ega me kerge südamega Lokomotivist ei loobunud. Klubil oli aastatega tekkinud oma ajalugu, mille sisse mahub ka üks hooaeg meistriliigas. Ent kui kaalul oli võimalus tugevdada klubi majanduslikku olukorda, mis lubab kaasata rohkem treenereid ja osaleda rohkem võistlustel, siis ei olnud vaja kaua mõelda, mis on Jõhvi jalgpalli arengu jaoks olulisem," sõnas ta.

Uus nimi pole seotud restoraniga

Klubi põhitoetaja on Tallinnas krüptoseadmete arendamisega tegelev firma HashCoins, mida veavad Ida-Virumaalt pärit Sergei Potapenko ja Ivan Turõgin. "Nad on noored mehed, kes tahtsid teha midagi kodukandi heaks," sõnas Ivanov, kes ei soovinud avaldada, kui suure rahasummaga peasponsor klubisse panustab, küll aga tunnistas ta, et viimase seitsme aasta jooksul, mil ta on Jõhvis jalgpalliklubi juhtinud, pole klubi nii suurt toetust varem kelleltki saanud.

Et peasponsor tegutseb ka välisturul, siis soostus Ivanov klubi inglispärase kirjapildiga, aga mitte eestikeelse Fööniksiga, mis on Jõhvis tuntud eelkõige peatänaval asuva endise kuulsa restoraniga, mis ootab juba aastaid tuhast tõusmist.

Ivanovi sõnul treenib klubis praegu üle saja noore vanuses 6-16 aastani. "Paneme sel aastal Eesti noorte meistrivõistlustel eri vanuseklassides välja seitse võistkonda. Nii palju pole Jõhvist kunagi varem olnud," oli ta uhke.

Ukraina treenerid

Kuigi noortetreenereid pole Jõhvi sugugi lihtne meelitada, on Ivanovi sõnul see probleem lahenemas. Praegu on klubis oma oskusi näitamas kaks noort treenerit Ukrainast. "Ilmselt lööme nendega käed. Näen, et neil silmad säravad ja lastele nad ka meeldivad," sõnas ta.

Mõned treenerid on aga tulnud lastevanemate seast. "Näiteks Igor Šaškov, kellele kogu meie treenerite töö tugineb, hakkas ise esimesi samme treenerina tegema, kui ta oma laps trenni tuli. Nüüd on ta jõudnud juba esimese kategooriani. Sama teed liigub ka Vitali Vaštšenko," sõnas Ivanov, kes peab väga vajalikuks klubi kogukondlikku tegevust. Sel pühapäeval, 8. aprillil avatakse uus hooaeg ja esitletakse klubi uut nime, logo ja lippu ühisel peol Jõhvi spordihallis, kus kaasatakse jalgpalli mängima ka lastevanemaid ning kontserdil astuvad kõrvuti kutsutud esinejatega üles ka klubi oma mängijad.

Ivanovi sõnul on klubi lähiaastate põhiline eesmärk noortetöö. Koostööd tehakse ka ühe Eesti edukama klubi Tallinna FCI Levadiaga, mille noortemeeskonnaga liitusid sel kevadel kolm Jõhvi Phoenixi kasvandikku. "Selline koostöö suurema partnerklubiga on tähtis, et meie noortel oleks rohkem võimalusi ka juunioridena heal tasemel jalgpalli edasi mängida," ütles ta.

Oma täiskasvanute meeskonna loomisega Ivanov ei kiirusta. "Kui seda ükskord teeme, siis peaks lõviosa mängijatest moodustama meie oma kasvandikud," sõnas ta, lisades, et ei välista, et juba järgmisel aastal võib vanematest poistest ja mõnedest kogenumatest mängijatest koosnev meeskond alustada mängimist Eesti neljandas liigas. "Kuigi peatähelepanu on praegu noortetööl, peaks Jõhvis olema ka oma täiskasvanute meeskond. Millises liigas ta esialgu mängib, ei olegi praegu kõige tähtsam," leidis ta.

Staadion saab tasapisi korda

Jõudumööda proovib Phoenix koos vallavalitsusega paremaks vuntsida ka Jõhvi staadioni, mille klubi on vallalt rendile saanud. "Muutused sünnivad küll palju aeglasemalt, kui tahaksime, kuid korralik muruväljak on nüüd olemas, uued tribüünid samuti. Sel aastal saame remontida riietusruume," loetles ta.

Jõhvi klubi on mitmel aastal koostöös Hispaania kuulsa klubi Valenciaga korraldanud Vokas suviseid noortelaagreid. Sel suvel on plaanis kutsuda Eestisse praegu Venemaa meistritiitlit jahtiva Moskva Lokomotivi noortetreenerid.

2016. aasta lõpus otsustas Lokomotiv liita oma täiskasvanute meeskonna praegu esiliiga B-tasandil mängiva Kohtla-Järve JK Järvega. "Praegu enam meie klubide vahel koostööd ei toimu. See osutus keeruliseks, kuna oleme eri omavalitsuste klubid. Kuid mingit vastasseisu meie vahel ka pole," sõnas Ivanov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles