JUHTKIRI: Aabi aurud ja Ida-Viru programm

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Riigihalduse minister Jaak Aabi sekeldused oma alkoholiaurudega ja sellega kaasnev ametist taandumine panevad küsima, kuivõrd mõjutab see praeguse valitsuse Ida-Viru programmi käekäiku.

Aabi võib kiita, et ta ei hakanud nii mõnegi teise poliitiku kombel juhtunu ümber keerutama, et hingeaurus sisaldunud 0,28 promilli on niivõrd väike rikkumine, millega on osas Euroopa riikides sõiduki juhtimine lubatud. Praegune tagasiastumine võib talle vähem kui aasta pärast toimuvatel riigikogu valimistel isegi poliitilisi dividende tuua. Samas jääb sellest loost siiski kummaline varjund, kuna Aab ise ei rutanud toimunust peaministrile teada andma. Ta tegi seda alles siis, kui tema rikkumine oli siseministri kaudu Jüri Rataseni ulatunud.

Jaak Aab on Ida-Virumaa jaoks olnud oluline minister. Olgugi et tema vedamisel koostatava Ida-Viru tegelemine on kulgenud üle kivide ja kändude soovitust märksa aeglasemalt, ei ole põhjust selles Aabi süüdistada. Endise Võhma linnapeana on tal olnud parimad kavatsused nii Ida-Viru kui ka Kagu-Eesti elujärje parandamisel.

Küll aga on tõsiasi, et kui aasta tagasi pidi skandaali tõttu valitsusest lahkuma eelmine riigihalduse minister Mihhail Korb, tekkis seisak ka Ida-Viru programmiga tegelemisel. Eks nüüdki ole oht, et kulub jällegi aega, mil uus minister end teemadega kurssi viib.  Samas ei tohiks ministri vahetus olla ettekäändeks, mis takistab progammi elluviimiseks moodustatud töörühma tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles