JUHTKIRI: Volikogu esimehed ja piinlikud asjaolud

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Ida-Virumaa kahe olulisema omavalitsuse − Narva ja Jõhvi volikogud on praegu juhita. Asjaolud, kuidas volikogud seal esimeheta jäid, on erisugused, kuid mõlemal puhul esineb piinlikke momente.

Kui rääkida Narvast, siis teatavasti kaotas Aleksandr Jefimov volikogu esimehe koha seoses jõustunud kohtuotsusega, millega ta kriminaalkorras kelmuses süüdi jäi. Keskerakondlasest Jefimov ei pidanud vajalikuks tagasi astuda ei kriminaalasja alguses ega ka süüdimõistvaid kohtuotsuseid kuuldes, kuni viimane neist jõustus. Ent see on kahjuks traditsiooniks saamas, et kohalikud ametnikud ei astu tagasi ei kriminaaluurimise algstaadiumis ega ka kohtuliku uurimise ajal. See aga heitis varju kogu volikogu tööle, ent ka Narva linna mainele tervikuna.

Jõhvi volikogu esimehega on lugu teine. Tuleb meenutada, et tegelikult ei astunud ka eelmine volikogu juht Niina Neglason tagasi, kui tema suhtes kriminaalmenetlust alustati, vaid siis, kui ta opositsiooni jäi.

Maakonnakeskuses teeb loo piinlikuks asjaolu, et esimest korda muudetakse volikogu esimehe koht palgaliseks, kuigi on teada, et Jõhvi-suuruse omavalitsuse volikogu juhil ei ole ega ilmselt saa olema sellist koormust, mis õigustaks plaanitavat kopsakat töötasu. See on hind, mida siinne maksumaksja peab maksma selle eest, et Martin Repinski juhitud Keskerakonna fraktsiooni ja Nikolai Ossipenko võimuliit võimalikult kindlalt püsiks. Narvas pole sellisteks tehinguteks vajadust, kuna ühe erakonna ülekaal selles volikogus on mäekõrgune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles