Anton Pratkunas: "Kremli ööbikud" on Narva tänavune aasta kultuurisündmus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Pratkunas, Narva linnavolikogu liige. ILJA SMIRNOV
Anton Pratkunas, Narva linnavolikogu liige. ILJA SMIRNOV Foto: Põhjarannik

Kolmapäeval mängis Uus Teater  Kreenholmis viimast korda  üle terve Eesti kuulsaks saanud etendust “Kremli ööbikud” .

Narva linn avas uksed rohkem kui 20 000 inimesele, kes tulid siia ühe etenduse pärast Eestimaa erinevatest paikadest. Neil inimestel oli oma ettekujutus linnast, omad ootused ja võimalik, et ka hirmud. Need inimesed jalutasid Narva kaunil promenaadil ja vanalinnas, külastasid kohvikuid ja restorane, muuseume ja näitusi, ööbisid Narva ja Narva-Jõesuu hotellides. Tänu neile elavnes elu Narvas.

Mujal elavad Eesti inimesed õpivad Narvat tundma, hakkavad temast aru saama, tundma tema üle uhkust ja armastama.

Aitäh, Tartu Uus Teater, et julgesid. Aitäh, et otsustasid sellist suurejoonelist kultuurisündmust korraldada sellises sümboolses kohas nagu Kreenholmi manufaktuur, sümboolsel tänaval nimega Joala. Aitäh, et see toimus just Narvas ja avas meie linna paljudele inimestele üle terve Eesti.

Miski ei ühenda inimesi paremini kui kultuur ja sport. Neis valdkondades on  Narval mille üle uhkust tunda. Siin on toimunud mitmeid üritusi ja sündmusi, mis on saanud tuntuks üle Eesti  – Narva Energiajooks, Vägilase jooks ning sel aastal esmakordselt toimunud Narva Triatlon, lisaks Narva Jazziklubi kontserdid, muusikafestival “Baltic Sun” ja nüüd ka teatrietendus “Kremli ööbikud”.

Mujal elavad Eesti inimesed õpivad Narvat tundma, hakkavad selles linnast ja inimestest paremini  aru saama, tundma tema üle uhkust ja armastama. Narva on ka Eesti! Tulevikus teeme veel rohkem, sest Narva kandideerib Euroopa kultuuripealinnaks 2024. Suudame tõestada, et oleme selleks võimelised ning tiitlit väärt. Oleme ära teeninud, et Narvast saaks teada kogu Euroopa. Narvast kui ilusast Eesti linnast kõigi tema eripäradega: kultuurilise, keelelise, sportliku ja rahvusliku mitmekesisusega.

Aga tuleme tagasi etenduse juurde - keegi ei oodanud sellist edu! Paljude jaoks oli etendus viimase hetkeni kui must hobune, kuid alates esimesest etendusest räägib sellest terve linn ja terve Eesti. Meedias ja sotsiaalvõrgustikes levivad pildid, kriitikute ja teatrihuviliste hinnangud, külastajate arvamused ning tagasiside ja üldine vaimustus. Isegi need, kel alguses suuri ootusi ei olnud, elasid hoogsalt kaasa ja nautisid etendust.

Arvan, et Narva linn ei saa jätta tunnustamata  Tartu Uut Teatrit ning etendust “Kremli ööbikud” kui “Narva aasta kultuurisündmus 2018”. 12 etendust, rohkem kui 20 000 müüdud piletit ja seda jäi isegi väheseks. Kas see pole edu? Rohkem kui! Sellist edu pole viimaste aastate jooksul Narvas ühelgi  teisel sündmusel õnnestunud saavutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles