Jumalamüüjad laste kallal

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Jõhvi gümnaasiumi õppealajuhataja Ain Iro kinnitab tänases lehes, et aasta lõpus kooli usuteemaliste materjalide levitamise eesmärgil külastanud usutegelane ei tegelenud usupropagandaga, ei ole selline väide küll kuidagi tõsiselt võetav. Mis oli siis selle külaskäigu eesmärk?

Igatahes toimetusse pöördunud pahane lapsevanem leidis küll, et sellise tegevuse aktsepteerimine kooli poolt on taunitav ning teda kui lapsevanemat see häirib.

Siiani on ühiskonnas olnud vaikiv kokkulepe, et igasuguseid müügimehi lasteasutustesse ei lubata, nagu on taunitav ka igasuguse reklaami, kaasa arvatud poliitilise propaganda tegemine nendes kohtades. Sest laste maailmapilt on alles välja kujunemata, mistõttu on nad kergelt mõjutatavad. Ja täiskasvanute ülesanne on lapsi selliste aktsioonide eest kaitsta.

Aasta lõpus mitmeid maakonna lasteasutusi külastanud usupropagandistid lasti ilmselgelt üle piiri ja me tahaks näha lapsevanemat, kes kiidab heaks, kui tema võsukesele püüavad ükskõik mis religiooni või kirikusse kuuluvad tegelased sel kombel oma jumalat maha müüa.

Vanemad usaldavad oma lapsed kooli või lasteaeda selleks, et nad saaksid sealt teadmisi ning neist kujuneksid eluterve ilmavaatega kodanikud. Et täiskasvanuks saades oleksid nad ise võimelised tegema enda eest otsuseid ja kujundama oma väärtushinnanguid. Ja seepärast peavad lasteasutused, aga ka nende omanikuks olevad omavalitsused võtma kindla seisukoha: laste ärakasutamine igasuguse müügi eesmärgil pole lubatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles