Vassimine teeb asja hullemaks

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas see, et Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) valib oma liikme Marko Pomerantsi juhtumiga tegeledes lõpuks keerutamise ja vassimise tee, oli üllatav? Tunnistame, et oli. Sest skandaali keskmesse sattunud Pomerants on seni pikale poliitikustaažile vaatamata siiski tundunud siira ja otsekohese mehena.

Aga kui Urmas Reinsalu ütleb nüüd, et ta usub Pomerantsi, kes on korralik inimene ja kes on talle kinnitanud, et ta pole Toila võimukoalitsiooni püüdnud mõjutada, siis tundub küll, et Pomerants on siiski aususe teelt kõrvale astunud. Sest võime kinnitada: kui Põhjaranniku ajakirjanik poliitikut eelmisel reedel selle teemaga seoses usutles, tunnistas Pomerants üsna kohe ja kiiresti, et soovitas Toila volikogulasel Roland Peetsil loobuda värske IRLi liikme Kalle Lehismetsa tagandamisest. Ja tunnistas samuti, et mainis seoses sellega ka valitsuse võimalust jätta Toila sadamale raha andmata. Veelgi enam: selline teguviis olevatki päriselu.

Ja mis on siis nüüd? IRL väidab, et Pomerantsist on valesti aru saadud. Ei, austatud IRL, arvame, et õigesti said aru nii Peets, ajakirjanik kui laiem üldsus. Küll aga on erakond valesti aru saanud nendest elementaarsetest mängureeglitest, mis on lubatud, ja nendest ebaausatest võtetest, mis väärivad kollast kaarti, kui tarvitada jalgpallis kasutatavat terminoloogiat. Ent veel hullemaks teeb juhtumi see, kui tunnistamise asemel asutakse viga eitama, vassima, süüdistades vastasmängijaid ning kohtunikku. See on väärt juba punast kaarti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles